Language

Don't you have an account with Pajhwok Afghan News?

Click here to subscribe.

برخی باشنده‌گان بامیان: حکومت جلو تخریب بی‌رویۀ علفچرها در این ولایت را بگیرد

برخی باشنده‌گان بامیان: حکومت جلو تخریب بی‌رویۀ علفچرها در این ولایت را بگیرد

author avatar
5 Nov 2023 - 14:10
برخی باشنده‌گان بامیان: حکومت جلو تخریب بی‌رویۀ علفچرها در این ولایت را بگیرد
author avatar
5 Nov 2023 - 14:10

بامیان (پژواک، ۱۴عقرب ۱۴۰۲): برخی از باشنده‌گان بامیان از آنچه که تحریب علفچرها در این ولایت می‌خوانند نگرانی نموده می‌گویند که تخریب بی‌رویۀ علفچرها باعث تخریبات ناشی از حوادث طبیعی و کاهش مواشی در این ولایت خواهد شد.

شیخ حسین علی، باشندۀ منطقۀ «قرغنه‌تو» از مربوطات مرکز بامیان در صحبت با آژانس خبری پژواک گفت که در دو سال اخیر منابع طبیعی مخصوصا علفچرها به صورت بی‌رویه در این ولایت تخریب می‌گردد.

نامبرده افزود: «به دلیل خشکسالی‌های پی در پی و نبود مواد سوخت اکثر باشنده‌گان این منطقه به کشت للم و استفاده از بوته‌های کوهی جهت تامین معیشت زنده‌گی شان روی آورده‌اند.

وی تصریح نمود، زمین‌های زراعتی که قبلا تحت زرع قرار داشت، به دلیل کمبودی آب دیگر قابل زرع نیست و حاصلات زمین‌های آبی نمی‌تواند مشکلات باشنده‌گان محل را مرفوع سازد، بنا براین مردم به کشت للم رجوع کرده و ساحات بسیار وسیع از علفچرها را به‌صورت بی‌پیشینه تخریب کرده‌اند.

علی‌داد، باشندۀ منطقۀ اصلی «پسرویه» ولسوالی یکه‌ولنگ نمبر۱ نیز در این مورد می‌گوید که اکثر باشنده‌گان این ولسوالی از درختان و بوته‌های کو‌ه‌ها به عنوان مواد سوخت استفاده می‌نمایند و اکثر ساحات که مملو از پوشش گیاهی بوده در حال نابودی قرار دارد.

به گفتۀ وی، باشنده‌گان محل مجبور هستند از بوتههای کوهی استفاده نمایند؛ چون کدام منابع دیگر که جایگزین مواد سوخت باشد، وجود ندارد و مردم به دلیل ضعف اقتصادی توان خرید چوب و زغال سنگ را ندارند.

وی از مسؤولین مربوطه خواست تا بدیل مناسب و قابل دسترس که مواد سوخت باشنده‌گان محل را تامین نماید در نظر گرفته و از نابودی علفچرها جلوگیری نماید.

قدرت‌الله رها یکی از اساتید پوهنتون بامیان می‌گوید که زنده‌گی بیش از ۷۵ درصد باشنده‌گان این ولایت به زراعت و مالداری وابسته است و در صورتی‌که این منابع کاهش یابد، زنده‌گی مردم را با مشکلات جدی روبه‌رو خواهد ساخت.

موصوف تصریح نمود که با افزایش خشکسالی‌ها زمینۀ کشت‌های زراعتی کاهش یافته و در صورتی‌که علفچرها نیز نابود گردد، زنده‌گی مواشی و استفاده از آن را غیر ممکن می‌سازد.

به گفتۀ وی، تخریب علفچرها که به‌منظور تأمین معیشت و رفع مشکلات زنده‌گی مردم صورت می‌گیرد، اگر از طرف نهادهای مربوطه کنترول و استفادۀ پایدار از منابع صورت نگیرد، پیامدهای ناگوار و نگران کننده‌یی را در پی خواهد داشت.

به باور وی، افزایش کشت للم و استفادۀ بی‌رویه از بوته‌های کوهی، منابع طبیعی را نابود ساخته و زمینۀ بروز حوادث طبیعی مثل سرازیرشدن سیلاب، ریزش زمین و تخریب محیط زیست می‌گردد که در نهایت زند‌ه‌گی را دچار مشکل می‌سازد.

اما مسؤولین محلی از اقدامات عملی جهت حفظ منابع طبیعی و جلوگیری از نابودی علفچرها در این ولایت خبر می‌دهند.

محمد ابراهیم دادفر، رئیس حفاظت از محیط زیست ولایت بامیان با تایید این خبر در مورد نگرانی‌های مطرح شده می‌گوید که پوشش گیاهی و ساحات جنگلی که نقش حیاتی برای تداوم زنده‌گی باشنده‌گان محل دارد، در حال تخریب شدن است.

به باور وی، حفظ پوشش گیاهی و ساحات جنگلی نقش اساسی در راستای تولید اکسیجن، تامین معیشت حیوانات و جلوگیری از حوادث طبیعی دارد.

اما نامبرده افزود که ریاست محیط زیست با هماهنگی ادارات مربوطه و بخش‌های امنیتی اقدامات عملی از جمله ایجاد یک مکانیزم مشخص جهت استفادۀ پایدار از منابع و جلوگیری از تخریب پوشش گیاهی را روی دست گرفته‌است.

وی تصریح کرد که در این مکانیزم نحو استفاده از پوشش گیاهی، قرنطین نمودن ساحات در حال خطر و جریمه نمودن افراد متخلف واضح گردیده که از طرف نهادهای مربوط قابل تطبیق خواهد بود.

بازدیدها: 45

GET IN TOUCH

SUGGEST A STORY

آژانس خبری پژواک علاقمند است تا گزارش های شما را نشر کند. در صورت تمایل با کلیک کردن بر روی این لینک با ما تماس بگیرید.

PAJHWOK MOBILE APP

اپلیکیشن پژواک را بر روی تلفن هوشمند خود نصب کنید تا آخرین خبرهای ما را دریافت کنید. بیشتر