Language

Don't you have an account with Pajhwok Afghan News?

Click here to subscribe.

مسؤولین: برای تقویت آب‌های زیرزمینی در برخی ولسوالی‌های ‌ بدخشان چک‌دیم‌ها ساخته می‌شود

فیض‌آباد (پژواک، ۱۴ قوس ۱۴۰۲): مسؤولین محلی در بدخشان می‌گویند که کارساخت یک چکدیم به هدف تقویت آب‌های زیرزمینی و جلوگیری از تخریبات سیلاب در منطقۀ هندوشهر ولسوالی جرم این ولایت آغاز گردید.

قاری قطب‌الدین دهنوی، رئیس زراعت، آبیاری و مالداری بدخشان به آژانس خبری پژواک گفت، براساس پلان انکشافی وزارت زراعت، آبیاری و مالداری قرار است در برخی ولسوالی‌های بدخشان چکدیم‌ها جهت تقویت آب‌های زیرزمینی، احیای جنگلات و جلوگیری از رسوبات سیلابی طی سال ‌جاری ساخته شود.

موصوف علاوه کرد: «ما شاهد افتتاح آغاز کار پروژۀ چکدیم منطقۀ هندوشهر هستیم و پروژۀ مذکور دارای ذخیرۀ به‌طول ۴۵ متر و ارتفاع نُه متر که ظرفیت کاسۀ آن  ۸۷،۷۵۰ مترمکعب آب می‌باشد، در ولسوالی جرم ولایت بدخشان ساخته می‌شود.»

او گفت، هزینۀ مجموعی این پروژه دو میلیون و ۵۳۷ هزار افغانی می‌باشد که از بودجۀ انکشافی وزارت زراعت پرداخت می‌شود و کار آن در مدت سه ماه کاری تکمیل و به بهره‌برداری سپرده خواهد شد.

به گفتۀ وی، با بهره‌برداری این پروژه به تعداد ۱۸۸۰ فامیل به‌گونۀ مستقیم و غیرمستقیم  مستفید و آب‌های زیرزمینی نزدیک به ۲۵۰ هکتار زمین للمی تقویت خواهد شد.

او می‌گوید که بعد از بهره‌برداری این پروژه  مواد رسوبی سیلاب‌های ساحه مدیریت و آب‌های زیرزمینی تقویت خواهد شد.

مولوی محفوظ الله همدرد، ولسوال جرم در مراسم افتتاح این پروژه ضمن ستایش از تطبیق اینگونه پروژه‌ها گفت که حدود ۲۰ هزار جریب زمین در دو سوی دریای کوکچه به‌گونۀ للمی و لامزروع قرار دارد که با آبیاری آن زمینل کار برای مردم فراهم خواهد شد و اقتصاد خانواده‌ها رشد نموده و مردم بدخشان از وابستگی اقتصادی به کشورهای صادرکنندۀ غله‌جات نجات خواهند یافت.

او افزود که نظام‌های گذشته اندکترین توجهی به دهاقین ولسوالی جرم نکرده، به همین دلیل امروز زمین‌های آنان که ۴۰ الی ۷۰ متر از سطح دریای کوکچه ارتفاع دارد، بکر و للمی باقی مانده‌است.

محب‌الله محب، به نماینده‌گی از متنفذین ولسوالی جرم با اظهار خرسندی از تلاش‌های ریاست زراعت آبیاری و مالداری بدخشان در قسمت پروژه‌های زیربنایی و ساخت چکدیم‌ها در این ولایت می‌گوید که قریه‌جات دهسنگان، یباب، سنگلاخ و خرنداب از مزایای این پروژه مستفید می‌شوند.

اما وی افزود، تطبیق این پروژه برای  باشنده‌گان ولسوالی جرم که بیش از ۸۰ فیصد مصروف زراعت هستند، بسنده نیست و حاصلات زراعتی آن‌ها بستگی به بارنده‌گی‌های موسمی دارد و سالانه نسبت عدم بارنده‌گی‌ها و خشکسالی، دهاقین نمی‌توانند مصارف شان را از زمین‌های زراعتی شان بدست بیاورند.

او از حکومت می‌خواهد که در قسمت آبیاری زمین‌های للمی اطراف این ولسوالی که با هزینۀ نه چندان گزاف قابل ابیاری است توجه نموده و زمین‌های للمی را به زمین‌های آبی زراعتی تبدیل نموده به نگرانی دهاقین نقطه پایان بگذارند.

GET IN TOUCH

SUGGEST A STORY

آژانس خبری پژواک علاقمند است تا گزارش های شما را نشر کند. در صورت تمایل با کلیک کردن بر روی این لینک با ما تماس بگیرید.

PAJHWOK MOBILE APP

اپلیکیشن پژواک را بر روی تلفن هوشمند خود نصب کنید تا آخرین خبرهای ما را دریافت کنید. بیشتر