زبان

آیا حساب کاربری در سایت پژواک ندارید؟

برای اشتراک اینجا کلیک کنید.

سلما دختر یازده ساله به دلیل بیماری پدرش مجبور به خشت‌زنی شده‌است

سلما دختر یازده ساله به دلیل بیماری پدرش مجبور به خشت‌زنی شده‌است

author avatar
14 Feb 2024 - 16:46
سلما دختر یازده ساله به دلیل بیماری پدرش مجبور به خشت‌زنی شده‌است
author avatar
14 Feb 2024 - 16:46

جلال‌آباد (پژواک، ۲۵ دلو ۱۴۰۲): سلما دختر یازده ساله برای حل مشکلات اقتصادی خانوادۀ خود همراه با پدر بیمار خود در یک کورۀ خشت‌پزی در منطقۀ سلطان‌پور ولسوالی سرخ‌رود ننگرهار کار می‌کند.

پدر سلما خان‌محمد نام دارد که به‌ دلیل کار در کوره‌های خشت‌پزی به بیماری روماتیزم مبتلا گردیده‌ و دست‌هایش کج شده‌است.

سلما هر روز صبح با پدرش به این کورۀ خشت‌پزی می‌رود و تا عصر مشغول این کار سنگین می‌باشد.

سلما می‌گوید: «ساعت هفت صبح به کار می‌ایم، تمام روز هزار خشت تولید می‌کنم، در آن گوزارۀ خانۀ ما هم نمی‌شود، پدر و برادر کوچکم نیز همرایم می‌باشند.»

هرچند سلما از یک سو از کار خسته شده‌ و از زنده‌گی ناامید گردیده اما می‌گوید، مجبور است که کار کند و به فامیل خود نان پیدا کند.

اما وی امیدوار است که حکومت و نهادهای خیریه با آنان کمک کنند تا از این کار شاقه نجات یابد و به ارزوی خود که مکتب رفتن است‌، برسد.

موصوف افزود: «مشکل خو است، صبح هفت بجه که میایم، دست و پایم را یخ می‌زند، سرما می‌خورم، اما مجبور استیم که کار کنیم، می‌خواهم مکتب بروم، می‌خواهم با ما کمک شود که از این خشت‌ها نجات پیدا کنیم.»

همچنان، خان‌محمد پدر سلما گفت، از روی غربت مجبور است که بالای دختر کوچک خود کار سنگین را انجام دهد؛ چون کسی دیگری را ندارد که کار کند و خودش نیز توان کار کردن زیاد را ندارد.

وی می‌گوید: «روزانه یک هزار الی یک و نیم هزار خشت تولید می‌کنیم، در بدل یک هزار خشت ۳۵۰ افغانی برایم می‌دهند، خودم کار کرده نمی‌توانم، مریضی روماتیزم دارد، دست‌هایم کج است، اگر مجبور نمی‌بودیم، چرا در گِل دست می‌زدم و چرا بالای دخترم کار انجام می‌دادم.»

موصوف افزود، روزانه از این کار پول بسیاری کمی بدست می‌آورد که نه نیازهای روزانه اش را برطرف می‌کند و نه توان تداوی خود را دارد؛ زیرا می‌گوید، اگر تداوی شود، خواهد توانست کار کند و دخترش از کار کردن رهایی خواهد یافت.

به گفتۀ خان‌محمد: «از پانزده یا شانزده سال به این‌سو کار می‌کنم، از مجبوری کار می‌کنیم، حتا مصارف خانۀ خود را نیز پوره کرده نمی‌‌توانیم، چه رسد به اینکه به بیماری و دیگر ضروریات رسیده‌گی کنیم.»

از سویی‌هم، مسؤولین ریاست کار و امور اجتماعی می‌گویند، تعداد کودکان کارگر نسبت به گذشته کاهش یافته‌است.

مولوی فریدالله حقانی، رئیس کار و امور اجتماعی به پژواک گفت، تلاش‌هایی را به همکاری نهادهای خیریه و ادارات کمک‎رسان آغاز کرده‌اند که زمینۀ آموزش را برای کودکان کارگر فراهم کنند و خانواده‌های آن‌ها را حمایت مالی کنند تا کارهای شاقه را بالای کودکان انجام ندهند.

در حال حاضر، حدود ۵۰ کورۀ خشت‌پزی در ننگرهار وجود دارد در هر کوره حداقل پنجاه خانواده کار می‌کنند و بسیاری خانواده‌ها از روی مجبوریت بالای فرزندان خود کارهای شاقه را انجام می‌دهند.

بازدیدها: 215

تماس با ما

ارسال گزارش

آژانس خبری پژواک علاقمند است تا گزارش های شما را نشر کند. در صورت تمایل با کلیک کردن بر روی این لینک با ما تماس بگیرید.

اپلیکیشن موبایل پژواک

اپلیکیشن پژواک را بر روی تلفن هوشمند خود نصب کنید تا آخرین خبرهای ما را دریافت کنید. بیشتر