زبان

آیا حساب کاربری در سایت پژواک ندارید؟

برای اشتراک اینجا کلیک کنید.

داکتران: ورزش منظم، رژیم غذایی مناسب از ابتلا به امراض کیسۀ صفرا جلوگیری می‌کند

داکتران: ورزش منظم، رژیم غذایی مناسب از ابتلا به امراض کیسۀ صفرا جلوگیری می‌کند

author avatar
20 Feb 2024 - 14:21
داکتران: ورزش منظم، رژیم غذایی مناسب از ابتلا به امراض کیسۀ صفرا جلوگیری می‌کند
author avatar
20 Feb 2024 - 14:21

 کابل (پژواک، اول حوت ۱۴۰۲): داکتران کیسۀ صفرا را یکی از اعضای مهم بدن در قسمت هضم، دفع مواد غیرضروری و جذب شحمیات خوانده، اما می‌گویند که عدم ورزش، استفادۀ غذاهای آماده و پرچرب و چاقی از عوامل عمده‌یی است که باعث ایجاد بیماری در این عضو بدن می‌گردد.

به گفتۀ داکتران، کیسۀ صفرا که یکی از عضوهای درونی شکم می‌باشد، صفرا را ذخیره می‌کند؛ صفرا، مایعی که توسط کبد ساخته می‌شود و برای هضم و جذب چربی و ویتامین‌ها ضروری است.

آنان التهاب کیسۀ صفرا، آبسه، پولیپ، سنگ کیسۀ صفرا، سرطان، رفلاکس، قولنج صفراوی، زردی و پانکراتیت از امراضی مرتبط با کیسۀ صفرا می‌خوانند، اما می‌گویند که از میان امراض کیسۀ صفرا، شایع‌ترین آن سنگ کیسۀ صفرا می‌باشد.

داکتر ذبیح‌الله شریف، ترینر متخصص امراض جراحی عمومی «شفاخانۀ کیور» در شهر کابل به آژانس خبری پژواک گفت: «کیسۀ صفرا یک عضو بدن ما است، چسپیده با کبد قرار دارد و وظیفۀ عمدۀ کیسه صفرا ذخیرۀ صفرا می‌باشد.»

وی می‌گوید که سنگ کیسۀ صفرا  یکی از بیماری‌های شایع در کشور می‌باشد.

به گفتۀ موصوف، میزان بالای کلسترول موجود در صفرا، چاقی، نداشتن ورزش منظم، ولادت‌های متکرر و استفادۀ بیش از حد خوراکی‌های پرچرب و آماده از عوامل عمدۀ ایجاد سنگ در کیسۀ صفرا به شمار می‌رود.

او به تاکید گفت: «بعضی از فکتورها است که سبب به وجود آمدن سنگ کیسۀ صفرا یا التهاب آن می‌شود؛ مثلا طرز خوراک بیشتر مردم ما خصوصا طبقه جوانان ما زیاد تغییر کرده، اکثرا کوشش می‌کنند  که غذاهای سرخ شده و تند و تیز بخورند، بارداری‌های متکرر، چاقی زیاد … .»

داکتر شریف می‌افزاید، پس از این‌که سنگ در کیسۀ صفرا تشکیل گردید، اکثر مریضان در اوایل هیچ علایمی نمی‌داشته باشند، الی این‌که پیشرفته گردیده و دردهای شدید ایجاد گردد.

موصوف در ادامه اضافه کرد، زمانی‌که کیسۀ صفرا التهابی شد، مریض معمولا در قسمت بالای معده و به سمت راست، به طرف کمر و شانۀ خود دردهای شدیدی را احساس می‌کند، اما اگر التهاب شدید باشد، تب، لرزش بدن، سنگینی در معده و درد در شکم ایجاد می‌گردد.

او توصیه کرد: «بخاطر جلوگیری از سنگ کیسۀ صفرا، باید منظم ورزش کنیم، از خوردن چربی‌های زیاد و بازارخوری خودداری نموده، زیادتر از میوه‌جات و سبزی‌جات استفاده نماییم.»

به گفتۀ این داکتر، یگانه راه تداوی سنگ کیسۀ صفرا انجام عمل جراحی می‌باشد، در غیر آن، مریض با خطر جدی حتی ابتلا به سرطان مواجه می‌گردد.

منبع گفت: «در سطح کشور ما تحقیقات جدیدی صورت نگرفته، اما تحقیقاتی که در سایر کشورها انجام شده، نشان می‌دهد که نسبت به مردان زنان بیشتر به این بیماری مبتلا می‌شوند.»

وی بیشترین مراجعین مبتلا به سنگ کیسۀ صفرا در این شفاخانه را نیز زنان خوانده افزود که ۴۵ در صد مریضان سراپا بخش جراحی این شفاخانه مریضانی اند که سنگ کیسۀ صفرا دارند.

منبع علاوه کرد، با تأمین امنیت در کشور مراجعین شان افزایش یافته؛ زیرا مریضان از ولایت‌ها و نقاط دوردست کشور نیز مراجعه می‌کنند.

بیشتر ابتلایان به سنگ کسیۀ صفرا را بزرگسالان تشکیل می‌دهند.

داکتر سید‌بشیر سادات، متخصص جراحی عمومی در «کلینیک معالجوی زویا» در شهر کابل گفت که بیشترین ابتلایان به سنگ کیسۀ صفرا را بزرگسالان به ویژه بالاتر از سن چهل سالگی تشکیل می‌دهند، اما در موارد نادر حتی کودکان نیز به آن مصاب شده می‌توانند.

 موصوف نیز، چاقی، عدم تحرک و ورزش منظم، ولادت‌های متکرر و استفادۀ بیش از حد از غذاهای پرچرب و غذاهای آماده را از عوامل عمدۀ ابتلا به این بیماری خواند.

به گفتۀ وی، تب، لرزش بدن، سنگینی شکم، دردهای نامعلوم شکمی، درد شدید در پشت گردن و دلبدی از علایم این بیماری می‌باشد.

منبع خاطرنشان کرد که برای وقایه از این بیماری باید از رژیم غذایی شحمی و پروتینی کمتر استفاده کرد.

او گفت، اگر به‌موقع سنگ کیسۀ صفرا مورد عمل جراحی قرار نگیرد، مریض با خطرات جدی مواجه خواهد شد.

پایوازان خوشحال اند که مریضان شان در داخل کشور تداوی می‌شوند.

سراج‌الدین سعیدی، پایواز یک مریض بستری در «شفاخانۀ کیور» می‌گوید که مریض شان سنگ کیسۀ صفرا داشت و امروز در این شفاخانه عملیات می‌شود.

به گفتۀ وی، مریض شان همیشه از درد در ناحیۀ معده و شکم شکایت داشت و وقتی که در این شفاخانه مراجعه کرد، بیماری‌اش تشخیص گردید.

 همچنان، محمد‌نبی پایواز یک مریض در «کلینیک معالجوی زویا» گفت: «بچیم مریض است، عملیات کیسۀ صفرا شد و یک ساعت می‌شود که از عملیاتخانه بیرون شد، شکر که در داخل کشور مریض‌‌ام تشخیص و تداوی شد.»

موصوف نیز می‌گوید که مریض شان سنگ و التهاب کیسۀ صفرا داشت و همیشه از درد در ناحیۀ معدۀ خود شکایت می‌کرد.

بازدیدها: 277

تماس با ما

ارسال گزارش

آژانس خبری پژواک علاقمند است تا گزارش های شما را نشر کند. در صورت تمایل با کلیک کردن بر روی این لینک با ما تماس بگیرید.

اپلیکیشن موبایل پژواک

اپلیکیشن پژواک را بر روی تلفن هوشمند خود نصب کنید تا آخرین خبرهای ما را دریافت کنید. بیشتر