Language

Don't you have an account with Pajhwok Afghan News?

Click here to subscribe.

نمایشگاه صنایع دستی و محصولات محلی در بدخشان گشایش یافت

فیض‌آباد (پژواک، ۱۹ ثور ۱۴۰۳): نمایشگاه صنایع دستی و محصولات محلی تحت نام «عالیست، افغانیست» در شهر فیض‌آباد، مرکز ولایت بدخشان راه‌اندازی گردید.

در این نمایشگاه سه روزه که از طرف ریاست صنعت و تجارت بدخشان راه‌اندازی شده، بیش از ۶۰ غرفۀ صنایع دستی و محصولات محلی مردم بدخشان و ولایات همجوار آن به نمایش گذاشته شد.

قاری امین‌الله طیب، معاون والی بدخشان در جریان افتتاح این نمایشگاه گفت: «ما از اقدام صنعت‌کاران بدخشان حمایت می‌نماییم و از آنان می‌خواهیم که  محصولات شان ‌را به نقاط مختلف کشور و جهان صادر نمایند تا کشور از حالت فقر بیرون  و به رشد اقتصادی همانند کشورهای مرفۀ جهان برسد.»

عبدالباطن ظاهری، آمر تجارت ریاست صنعت و تجارت بدخشان می‌گوید که نمایشگاه صنایع دستی برای سه روز در شهر فیض‌آباد به‌روی بازدیدکننده‌گان زن و مرد به‌طور جداگانه باز خواهد بود که در آن ۶۰ تن از متشبثین، محصولات محلی و صنایع دستی شان ‌را در غرفه‌ها به نمایش گذاشتند.

او افزود که این برنامه به هدف رشد و معرفی صنایع دستی به مارکیت‌های ملی و بین‌المللی راه‌اندازی شده‌است و ادارۀ صنعت و تجارت در جهت گسترش بیشتر آن تلاش‌های همه‌جانبه خواهد کرد.

از سویی‌هم، انجنیر ذبیح‌الله امیری رئیس اطلاعات و فرهنگ بدخشان، این ولایت را از جمله غنی‌ترین ولایات افغانستان دربخش صنایع دستی بومی دانست.

موصوف می‌گوید که تهیۀ تان‌های ابریشم و استفادۀ آن به حیث لباس‌های مفتخرانه، نمدبافی، گلیم‌بافی، جاکت‌بافی و کلالی که هنوز پیشۀ جمعی یک قریه در زیباک است، نمایانگر پیشینۀ صنایع دستی بدخشان را نشان می‌دهد، اما کمتر به مارکیت‌های ملی و بین‌المللی معرفی شده که باید در نمایشگاه‌های ملی و بین‌المللی به نمایش گذاشته شود.

عبدالجبار، یک تن از مسگران بدخشان می‌گوید: «از ۲۷ سال تاکنون در منطقۀ پل جوز فیض‌آباد مصروف ساخت انواع اسباب و لوازم مسی به هموطنان بدخشانی هستم که چای‌جوش مسی، آفتابه، پتنوس، و غیره اسباب می‌سازم و در کنار اینکه درآمد خوبی دارم، فرهنگ مسگری را نیز زنده نگهداشته‌ام.»

ظاهر نوری، یک تن از کارخانه‌داران قالین‌بافی در بدخشان ضمن استقبال از توجه مسؤولین به رشد صنایع دستی می‌گوید، در اوایل تحولات سیاسی یک نماینده‌گی در یکی از ولسوالی‌های بدخشان داشت، اما اکنون به سه ولسوالی به‌شمول شهر فیض‌آباد کارگاه‌های شان‌ را گسترش داده و در آن برای ده‌ها تن زمینۀ کار را مساعد ساخته‌است.

او از مردم می‌خواهد که از محصولات محلی جهت رشد اقتصاد محلی و بازار کار استفاده نمایند تا صنعتکاران به خودکفایی اقتصادی دست یابند.

GET IN TOUCH

SUGGEST A STORY

آژانس خبری پژواک علاقمند است تا گزارش های شما را نشر کند. در صورت تمایل با کلیک کردن بر روی این لینک با ما تماس بگیرید.

PAJHWOK MOBILE APP

اپلیکیشن پژواک را بر روی تلفن هوشمند خود نصب کنید تا آخرین خبرهای ما را دریافت کنید. بیشتر