Language

Don't you have an account with Pajhwok Afghan News?

Click here to subscribe.

برخی زنان شاقه‌کار در غور که دچار کمردردی شده خواستار تداوی رایگان اند

فیروزکوه (پژواک، ۱۷ سرطان ۱۴۰۳): برخی از زنان در غور می‌گویند، از اثر مشکلات اقتصادی و فقر مجبور اند برای اعاشۀ خانواده‌های شان کارهای شاقه را انجام دهند که به دلیل آن به کمردردی مصاب شده‌اند و اکنون توان تداوی خودشان را ندارند.

مشکلات اقتصادی، از دست دادن مردان خانواده و غیره از عواملی است که زنان در این ولایت برای اعاشۀ خانواده‌های شان به کاری‌های خشت‌زنی، کار در زمین زراعتی و خانه‌های مردم، قالین‌بافی و خیاطی رو  بیاورند.

فرشتۀ ۲۹ ساله یکی از بیوه زنان باشندۀ شهر فیروزکوه ولایت غور می‌گوید: «سه سال است که برای اعاشۀ خانوادۀ خود مجبور شدم که همه روزه از صبح تا شام بالای زمین خیشاوه کنم. دهقان روزانه برایم کمی ترکاری و ۱۰۰ روپیه هم میته.»

به گفتۀ او، شوهرش در اثر یک حادثۀ ترافیکی جان باخت و او مسؤولیت فرزندانش را بر عهدۀ خود گرفت که برخی اوقات در خانه‌های مردم و برخی اوقات بالای زمین‌های زراعتی کار می‌کند.

وی می‌افزاید: «بخاطر یک لقمه نان به اولادهایم روزانه می‌روم به خانه‌های مردم لباس شویی می‌کنم، بُشکه‌های ۲۰ لیتره آب را از نل گرفته میارم و ذخیرۀ آب را پُر می‌کنم و بعضی اوقات روی زمین کار می‌کنم، یک سال است که کمردردی پیدا کردم، از درد زیاد شب‌ها خواب ندارم.»

موصوف گفت که نظر به تشخیص داکتران کمرش به تداوی طویل‌المدت نیاز دارد و وی توانایی تداوی را ندارد؛ زیرا با عایدی که دارد تنها می‌تواند مصارف خورد و نوش خانواده‌اش را تأمین کند.

فرشته می‌گوید: «خواست مه این است که مثل داکتران چشم که رایگان تداوی می‌کردند، هموقسم داکتران کمر را روان کنند تا به مشکل درد کمر ما رسیده‌گی شود؛ چون توان پرداخت پول تداوی خود را ندارم.»

در همین حال، نازنین ۳۴ ساله، یکی دیگر از زنان در ولایت غور  می‌گوید که انجام کارشاقه وی را به تکلیف کمردردی دچار کرده‌است.

وی که تاکنون دوبار برای تداوی به کابل رفته، اما به دلیل مشکلات اقتصادی نتوانسته که دوای خود را مکمل بگیرد و تداوی اش را ادامه دهد، وضعیت صحی‌اش خوب نیست.

او افزود: «بار اول که به داکتر رفتم‌ام آر آی کردم و داکتر گفت: کمرت باید عملیات شوه، پول عملیات را ندارم، کتی دوا خوب می‌باشم، باز ما مالدار استیم، کارم کار آسان نیست.»

نوریۀ ۳۹ ساله، از دیگر زنان غوری که روزانه در کارگاه خشت‌پزی کار می‌کند، نیز از درد کمر شکایت داشته و می‌گوید، فقر و بیچاره‌گی مجبورش نموده تا این کار را انجام دهد.

وی افزود: «صبح می‌روم در پتی خشت، گل تیار شده را در قالب خشت می‌اندازم و باز در داخل داش می‌مانیم تا پخته شود و باز از آن بیرون می‌کنیم.»

موصوف در ادامه می‌گوید: «وضعیت اقتصادی خوبی ندارم از وقتی که شوهرم کشته شده، هفت سال میشه که کار می‌کنم، خشت می‌زنم، گِل کاری کردیم، سنگ چینی کردیم تا که اولادهایم کلان شوند و دستیارم شوند.»

نوریه نیز توان پرداخت پول تداوی خود را ندارد و از حکومت سرپرست و مؤسسات تقاضا کرد که زمینۀ تداوی رایگان را برای او و سایر زنان فقیر فراهم گردد.

داکتران درد کمر را ناشی از انجام کارهای شاقه، نداشتن رژیم غذایی مناسب و مشکلات اقتصادی عنوان می‌کنند.

داکترعبدالاحمد نوری، داکتر داخله در یکی از کلینیک‌های خصوصی در شهر فیروزکوه گفت، انجام کارهای شاقه، نداشتن رژیم غذایی مناسب و مشکلات اقتصادی از عوامل عمدۀ کمردردی در نزد خانم‌ها می‌باشد.

او افزود: «متاسفانه روزانه بین پنج تا هفت خانم چه باردار است و غیر باردار نزدم مراجعه می‌کنند که همه از درد ناحیۀ ستون فقرات و پاهای شان شکایت دارند و این مریضی متاسفانه در نزد خانم‌ها بیشتر است.»

وی توصیه کرد، با استفاده از شیر، ماست، سبزی، میوه و سایر غذاهای مقوی در برابر این بیماری خود را وقایه کرد.

با این حال، داکتر عبدالستار موفق، رئیس صحت عامۀ غور به پژواک گفت، در مراکز صحی حکومتی با امکانات دست داشته تلاش صورت گرفته که برای مریضان خدمات صحی عرضه گردد.

وی افزود: «تمام داکتران ما شب و روز در مراکز صی در مرکز و ولسوالی‌ها در حال خدمت‌گذاری برای مردم به‌ویژه زنان استند، هرچند امکانات درمانی اندک است، اما با آن‌هم تلاش می‌شود که به این مشکل هم رسیدگی شود.»

GET IN TOUCH

SUGGEST A STORY

آژانس خبری پژواک علاقمند است تا گزارش های شما را نشر کند. در صورت تمایل با کلیک کردن بر روی این لینک با ما تماس بگیرید.

PAJHWOK MOBILE APP

اپلیکیشن پژواک را بر روی تلفن هوشمند خود نصب کنید تا آخرین خبرهای ما را دریافت کنید. بیشتر