فیضآباد (پژواک،۳ اسد ۱۴۰۳): کتاب «درایم در آیینۀ تاریخ» که ابعاد مختلف تاریخی، فرهنگی، اجتماعی و جغرافیایی ولسوالی درایم بدخشان را به معرفی گرفته، امروز در مراسمی با حضور دهها تن از فرهنگیان، نویسندهگان و مسؤولین در این ولایت نقد و رونمایی شد.
این اثر که در بیش از ۲۳۰ صفحه به چاپ رسیده، امروز با همایشی در تالار سخنرانیهای ریاست اطلاعات و فرهنگ با حضور دهها تن از فرهنگیان، نویسندگان، مسوولان تجلیل نقد و رونمایی گردید.
انجنیر ذبیحالله امیری، رئیس اطلاعات و فرهنگ بدخشان در مراسمی که به همین منظور برگزار شده بود گفت، غنامندی فرهنگی این ولایت فراتر از برخی کشورها بوده که ریاست اطلاعات و فرهنگ آن ۳۰۰ تن را به عنوان مشهورترین نویسندگان و فرهنگیان ثبت خود کردهاست.
موصوف افزود، استعدادهای نهفته و نخبگان ماهر در بطن این مرز بوم نسبت علل مختلف از جمله فقر همواره در بعد فراموشی قرار گرفتهاند.
وی گفت:«اشغال ۲۰ ساله در کشور سبب هجوم فرهنگهای بیگانه به سرزمین ما شده و جامعه تحت تأثیرات منفی فرهنگهای غربی قرار گرفته و با حاکمیت امارت اسلامی نویسندهگان تعدادی از اثرهایشان را جهت چاپ به این اداره پیشکش نمودهاند.»
اما وی گفت که ریاست اطلاعات و فرهنگ با بودجۀ اندکی که در اختیار دارد نمیتواند خواستهای چاپ اثرهای فرهنگیان این ولایت را برآورده کند و از رهبری مقام وزارت تقاضا دارد که در این راستا آنان را همکاری همه جانبه نماید.
او از عبدالحق عتید نویسندۀ کتاب «درایم در آیینه تاریخ» ستایش نموده گفت که این نویسندۀ بدخشانی توانستهاست یکی از واحدهای ۲۸ گانه این ولایت را بهگونه مفصل به معرفی بگیرد، اما در اثر خود از آبدات تاریخی و ساحات باستانی آن مرز وبوم کمتر توضیح دادهاست که امید است در چاپ بعدی آن توجه شود.
او از امارت اسلامی خواست، فرهنگیان و نویسندهگان که ادبیات و فرهنگ کشور را حفظ و به نسلهای بعدی انتقال میدهند، تحت حمایت همه جانبۀ خود قرار دهد.
عبدالواصیل لطیفی، شاعر و نویسنده در بدخشان ضمن استقبال از همکاریهای ریاست اطلاعات و فرهنگ با شعرا و نویسندهگان میگوید که در تاریخ ادبیات فارس، هند، ایران و سایر کشورها، بدخشان با نام فرهنگ و لعلش مسما است که به آن افتخار باید کرد.
او علاوه کرد که این اثر میتواند یک منبع برای تحقیق پژوهشگران که بخواهند از زوایای مختلف این ولسوالی را تحت تحقیق قرار دهند، ارزشمند است.
او گفت، در حال حاضر هیچ محدودیت سد راه نویسندهگان وجود ندارد و باید جوانان و فرهنگیان جهت غنامندی فرهنگی میهن و زادگاهشان تحقیق و پژوهش نمایند.
داکتر روحالله محقق، رئیس مؤسسه تحصیلات عالی خصوصی برنا، ضمن استقبال از تألیف این اثر برخی نقاط آن را از نگاه تاریخی، جغرافیایی، فرهنگی و ادبی مورد نقد قرار داده از نویسنده خواست که در چاپهای بعدی مسایلی که سبب اختلافات میگردد، تصحیح نماید.
صدیقی لعلزاد، یکی از تاریخ نویسان در بدخشان میگوید که هر نویسنده نقاط ضعف و قوت خود را دارد و هر آنچه که مینویسد، حرف آخر نبوده، بلکه نظر نویسنده را به تصویر میکشد.
در آخر عبدالحق عتید، نویسنده کتاب درایم در آیینۀ تاریخ، از ریاست اطلاعات و فرهنگ که در قسمت معرفی و رونمایی اثر وی همکاری نموده، ستایش کرد.
او نقد و نظرات اصلاحی پیرامون این اثر خود که از سوی فرهنگیان و نویسندگان صورت گرفت، تایید نموده افزود که در چاپهای بعدی به آن موارد تمکین خواهد کرد.
او علاوه کرد که اثر وی در بیش از ۲۳۰ صفحۀ تاریخ، ادبیات، فرهنگ، جغرافیه، مکاتب، مدارس و شخصیتهای ولسوالی درایم را به معرفی گرفتهاست.
بازدیدها: 39
GET IN TOUCH
NEWSLETTER
SUGGEST A STORY
PAJHWOK MOBILE APP