بامیان (پژواک، ۱۱سنبله ۱۴۰۳): آگاهان میگویند که رونق صنعت گردشگری باعث رشد اقتصاد محلی و اشتغالزایی برای صدها تن در بامیان شده و در صورت سرمایهگذاری بیشتر در بخش این صنعت، افغانستان در آینده به یک مقصد گردشگری تبدیل خواهد شد.
ولایت بامیان که از نگاه جاذبههای طبیعی و آثار تاریخی در سطح افغانستان اهمیت فوقالعاده داشته و سالانه هزاران گردشگر داخلی و خارجی به این ولایت سفر مینمایند.
صفیالله رائد، رئیس اطلاعات و فرهنگ بامیان در صحبت با خبرنگار آژانس خبری پژواک ساحات تاریخی، مکانهای باستانی، جاذبههای طبیعی و امنیت سراسری در این ولایت را از مهمترین عوامل جذب و حضور گردشگران در این ولایت عنوان کرد.
موصوف میافزاید که از آغاز سالروان تا کنون بیش از ۱۵۰ هزار گردشگر داخلی و خارجی از این ولایت دیدن نمودهاند.
کارشناسان صنعت توریزم باور دارند که رونق این صنعت باعث افزایش درآمد برای کشور شده و فرصتهای شغلی کوتاه مدت را نیز برای باشندهگان محل فراهم میسازد.
محمدعلی امینی، یک تن از این آگاهان و استاد پوهنتون بامیان میگوید که صنعت گردشگری در رونق اقتصاد و ایجاد اشتغال فوقالعاده مؤثر بوده و در صورت سرمایهگذاری بیشتر روی این صنعت، افغانستان در آینده به یک مقصد گردشگری تبدیل خواهد شد.
نامبرده افزود، در صورتی که خدمات اقامتی، ترانسپورت، حمل و نقل و امکانات مورد نیاز گردشگران به درستی فراهم گردد، افغانستان میتواند عواید قابل ملاحظهیی را از این طریق بدست بیاورد.
وی علاوه کرد، سازمان جهانی توریزم (WTO) صنعت گردشگری را در شرایط موجود به عنوان سومین صنعت درآمدزا در سطح جهان مطرح نموده که در راستای اشتغالزایی و کسب درآمد نقش اساسی را بازی مینماید.
امینی افزود، براساس نظرسنجی این سازمان هر ۲۰ گردشگر میتوانند یک شغل را ایجاد نماید که با توجه به آن، حضور ۱۵۰ هزار گردشگر در بامیان بیشتر از ۷۵۰۰ شغل موقتی را میتواند برای باشندهگان این ولایت فراهم نماید.
به باور وی، صنعت گردشگری خلاف تمام صنایع دیگر به باشندهگان محل در بخش تولید و فروش صنایع دستی، فروش تولیدات محلی، هوتل داری، ترانسپورت، راهنما و فروش مواد خوراکه کمک نموده و زمینۀ اشتغال برای مردم محل را فراهم میکند.
حبیب ابراهیمی یک تن از گردشگران که از کابل جهت تفریح و سیاحت به بامیان سفر نموده میگوید که بامیان یک ولایت سردسیر و دیدنی است که در اوج گرما، مکان مناسب برای سیاحت میباشد.
موصوف افزود: «سه روز میشود در این ولایت هستم که نزدیک به ۵۵۰۰ افغانی بابت مصرف غذا، کرایۀ موتر، خرید تولیدات محلی و سایر امکانات مورد نیاز به مصرف رساندهام.»
سیدعلی، یکی از هوتلداران در بند امیر، اولین پارک ملی کشور میگوید، فصل گردشگری در این ساحه حدود ۵ ماه میباشد و در این ساحه در فصل گردشگری حدود ۱۵۰۰ تن در بخشهای مختلف مصروف کار میباشند.
به گفتۀ وی، باشندهگان محل تمام مصارفات یک سالۀ خویش را در این فصل بدست میآورند و در شش ماه دیگرهیچ گونه مصروفیت شغلی ندارند.
همچنان، نسرین محمدی یکی از فروشندهگان صنایع دستی در بازار بامیان میگوید که فروش تولیدات محلی مخصوصا صنایع دستی وابسته به میزان حضور گردشگران در این ولایت میباشد.
بهگفتۀ وی، حدود پنج ماه در فصل گردشگری تولید و کاروبار در بخش صنایع دستی رونق مییابد و با کم شدن گردشگران فروشات نیز کاهش مییابد.
محمدی علاوه نمود، ادارات مربوطه باید در راستای بازاریابی و فروش تولیدات محلی در بیرون از بامیان تلاش نماید.
بازدیدها: 25
GET IN TOUCH
NEWSLETTER
SUGGEST A STORY
PAJHWOK MOBILE APP