شبرغان (پژواک، ۲ میزان ۱۴۰۳): برخی دختران نقاش در جورجان از مسؤولین میخواهند که با برگزاری نمایشگاههای هنری، به ویژه هنر نقاشی آنان را مورد حمایت قرار دهند.
خوشینه خرمی، باشندۀ شهر شبرغان که از یازده سال به اینطرف مصروف کار نقاشی است، در صحبتی با آژانس خبری پژواک گفت که هنوز صنف دهم مکتب بود که به این هنر روی آورد.
موصوف میگوید که نقاشی را به شکل اکادمیک نیاموخته، بلکه این هنر را در کورسهای آموزشی کوتاهمدت فرا گرفتهاست.
وی افزود: «علاقۀ زیادی که به نقاشی داشتم، توانستم با حمایت خانواده و استادانم که مرا در مکتب تشویق میکردند، به آرزویم برسم، بیشتر وقت من در روزهای مناسبتی دیوارنگاری میکردم.»
او که میگفت، از شروع کار تاکنون بیش از دو صد تابلو را نقاشی کرده که اکثریت آن فرمایشات مردم بوده و به فروش رسیدهاست. وی علاوه کرد که تابلوهایش را بیشتر در روزهای مناسبتی در شهر مزار و ولایت جوزجان به نمایش گذاشته که مورد استقبال مردم قرار گرفتهاست.
خوشینه میگوید که بیشتر نقاشیهایش پیامهای صلح، همدیگرپذیری، داشتن افکار بلند، تلاش برای رسیدن به موفقیت، خشونت علیه زنان در سطح خانواده و غیره میرساند.
موصوف با اشاره به افزایش مشکلات اقتصادی افزود: «در سالهای پیش خیلی خوب بود، فرمایشات مختلف دریافت میکردیم، در مکاتب و یا هم دیوارنگارهای گونهگون بود، از این طریق درآمد خوب داشتم اما طی سالهای اخیر کاروبار ما نقاشان کاهش یافتهاست.»
به گفتۀ خوشینه خرمی، قبلاً ماهانه تا هشت هزار افغانی در مصارف خانوادۀ شان سهم میگرفت، اما حال تا یک هزار افغانی در یک ماه عاید ندارد.
وی از امارت اسلامی میخواهد تا فرصتهای کاری بیشتر را برای دختران فراهم کند و جهت حمایت از نقاشان و بازاریابی برای آنان نمایشگاههای هنر نقاشی را راهاندازی نماید.
گیتا تلاش یک تن از نقاشان دیگر در این ولایت نیز شکایت مشابه دارد و خواستار حمایت از سوی حکومت میباشد.
وی میگوید که مدت هشت سال میشود به هنر نقاشی روی آوردهاست و تاکنون دهها اثر نقاشی از او به جا ماندهاست.
موصوف افزود: «در چند سال اخیر نه فرمایش گرفتیم و نه هم کار جدیدی کردیم ... اکنون نمیتوانم مانند سابق دیوارنگاری و یا نقاشی کنم.»
او نیز مانند خوشینه از مسؤولین میخواهد تا برای نقاشان زمینۀ کاری فراهم و نمایشگاههای هنر نقاشی را راهاندازی کنند، برای آثا نقاشی خانمها بازاریابی صورت گیرد.
در همین حال، مولوی سیفالدین معتصم، رئیس اطلاعات و فرهنگ جوزجان به آژانس خبری پژواک گفت: «ما در تلاش هستیم با همکاری مؤسسات و ارگانهای مختلف یک نمایشگاه هنری را راهاندازی نماییم، تا باشد بانوان نقاش هم با چارچوب شریعت اسلامی کارهای هنری خویش به نمایش بگذارنند.»
GET IN TOUCH
NEWSLETTER
SUGGEST A STORY
PAJHWOK MOBILE APP