کابل (پژواک،۲۱ قوس ۱۴۰۳): برخی از پوستیندوزان در شهر کابل از کاهش فروشات شان نگران اند و از مردم میخواهند که جهت بقای صنعت پوستیندوزی از تولیدات آنان استفاده کنند.
صنعت پوستیندوزی در افغانستان که سابقۀ طولانی دارد، پوستین دوزان از پوست حیوانات گوسفند، روبا، گاوه و غیره کلاه، بالاپوش، واسکت، یالان، دستمال گردن، بالاپوش، کرتی وغیره میدوزند که از گذشتهها بیشترین علاقهمندان این محصولات را خارجیها تشکیل میداد.
اما اکنون پوستیندوزان در شهرکابل از کم رونق شدن بازار محصولات شان سخن میزنند.
بازمحمد، یک تن از پوستین فروشان در کوچۀ گلفروشی شهرنو کابل به آژانس خبری پژواک گفت، در این دکان که از پدر و پدرکلانها برایش به میراث مانده، انواع مختلف لباسهایی که از پوست حیوانات تهیه شده، به فروش میرساند.
در دکان بازمحمد که کلاه، بوت، بالاپوش، یالان، دستمال گردن، بالاپوش، کرتی زنانه و مردانه از پوست حیوانات گوسفند، پوست قره قل، روبا، گاوه موجود است، اما موصوف از کاهش فروشات شان شکایت دارد.
وی افزود: «در سالهای گذشته لباسهای تهیه شده از پوست حیوانات در فصلهای زمستان و تابستان به فروش میرسید؛ زیرا سیاحین از کشورهای مختلف میآمدند و خریداری میکردند، اما اکنون تنها در فصل زمستان کمی فروشات ما بیشتر میباشد.»
موصوف گفت، در سالهای گذشته ماهانه حدود ۳۰ هزار افغانی مفاد از فروشات بدست میآوردند، اما حالی حدود پانزده هزار افغانی عاید دارند.
بازمحمد از مردم میخواهد که برای بقای این صنعت در فصل زمستان از لباسهایی که از پوست حیوانات تهیه میگردد، خریداری کنند.
در همین حال، امانالله حیدری یک تن دیگر از پوستینفروشان در کوچۀ انتیک فروشی شهرنو کابل، نیز شکایت مشابه دارد و میگوید، در حالی که فصل زمستان است و فروشات شان باید زیاد باشد، اما به دلیل وضعیت بد اقتصادی مردم فروشات زیاد ندارند.
به گفتهٔ وی، این صنعت از پدر کلانها برایش به میراث مانده و حفظ این صنعت که در افغانستان سابقهٔ طولانی دارد، ضروری میباشد.
موصوف میافزاید: «یک روز نی یک روز امیدوارم که کار ما خوب شود.»
موصوف نیز از مردم خواست برای حفظ صنعت پوستیندوزی در کشور، از تولیدات آنان استفاده کنند.
با این حال، غلام رسول باشندۀ شهر کابل گفت: «امروز آمدم کوچۀ انتیک فروشی، یگان پوستین زمستانی وطنی خریداری کنم.»
وی میگوید که پوستینهای وطنی دارای کیفیت خوب میباشد.
بازدیدها: 24
GET IN TOUCH
NEWSLETTER
SUGGEST A STORY
PAJHWOK MOBILE APP