Language

کنفرانس ملی «عوامل، پیامدها و راه‌حل‌های مهاجرت افغان‌ها» در کابل برگزار شد

کابل (پژواک، ۴ سرطان ۱۴۰۴): یک کنفرانس ملی یک‌روزه تحت عنوان «عوامل، پیامدها و راه‌حل‌های مهاجرت افغان‌ها» با حضور شماری از استادان پوهنتون‌ها، مقامات حکومتی و محصلین امروز در کابل برگزار شد.

قابل تذکر است که کنفرانس ملی «عوامل، پیامدها و راه‌حل‌های مهاجرت افغان‌ها به کشورهای خارجی» امروز (چهارشنبه، ۴ سرطان) از سوی پوهنتون سلام در شهرکابل برگزار گردید.

در این کنفرانس شماری از استادان مراکز تحصیلی، مقامات حکومتی و محصلین اشتراک داشتند.

ابوبکر مدقق، معاون علمی پوهنتون سلام گفت، هدف از این کنفرانس این است که علت و عوامل مهاجرت‌ها جستجو و برای جلوگیری از آن راه‌حل‌ها دریافت گردد تا از رفتن جوانان‌ به خارج از کشور جلوگیری به عمل آيد.

او افزود: «ما برای این کنفرانس تقریبا یک سال می‌شود که پلان‌گذاری کردیم و اساتید را دعوت دادیم که مقالات تحقیقی خود را بنویسند، اساتید برای ما مقالات را فرستادند.»

به گفته منبع، مقالاتی که از سوی استادان پوهنتون‌ها در داخل و خارج از کشور برای این کنفرانس تهیه شده،‌ همه در یک رساله چاپ و جهت تهیۀ پالیسی‌ها در اختیار امارت اسلامی قرار داده می‌شود.

مدقق می‌گوید: «مهاجرت یک پدیده است در افغانستان، باید حل شود و حل این به جز تحقیق و تعیین پالیسی وجود ندارد، یک مجموعه کثیر مقالات، مقالاتی است که مسؤولین حکومتی را متوجه می‌سازد تا پالیسی ساخته شود.»

موصوف گفت که بیشتر عوامل مهاجرت‌ها مشکلات اقتصادی و بی‌کاری عنوان شده است.