Language

Don't you have an account with Pajhwok Afghan News?

Click here to subscribe.

شماری از مردم خواستار بازسازی سرک غزنی – پکتیا هستند

شهر غزنی (پژواک، ۲۸ جدی ۱۴۰۴): شماری از باشند‌ه‌گان غزنی و پکتیا از خرابی سرک بین این دو ولایت شکایت دارند؛ اما مسؤولین محلی می‌گویند که قرار است سال آینده کار بازسازی این سرک آغاز شود.

سرک عمومی غزنی - پکتیا که حدود ۱۰۰ کیلومتر طول دارد، به‌عنوان یکی از مسیرهای مهم رفت‌وآمد، تجارت و ترانزیت میان ولایت‌های شرقی و مرکزی شناخته می‌شود؛ اما به گفتۀ مردم، وضعیت خراب این مسیر باعث مشکلات زیادی برای آنان شده‌است.

گل‌احمد، یکی از باشنده‌گان منطقۀ شیربز ولسوالی ده‌یک غزنی به آژانس خبری پژواک گفت: «سفر در راه غزنی – پکتیا معمولاً یک‌ونیم ساعت طول می‌کشد؛ اما به دلیل خراب بودن آن، ما این مسیر را در چهار تا پنج ساعت طی می‌کنیم؛ بیماران، سالمندان، زنان و کودکان ما با مشکلات جدی مواجه هستند.»

او افزود که بخش زیادی از این مسیر خاکی و خراب است و دارای گرد و خاک و موانعی است که گاه گاه بیماران به‌دلیل وضعیت نامناسب سرک با خطر از دست دادن جان خود نیز مواجه می‌شوند.

گل‌احمد گفت که اگر این سرک ساخته شود، نه‌تنها غزنی و پکتیا به هم وصل خواهند شد، بلکه محصولات زراعتی غزنی نیز به ‌راحتی به پکتیا و از آن‌جا به پاکستان، کشور همسایه منتقل خواهد شد.

همچنان، محمد داوود، یک تن از باشنده‌گان ولسوالی زرمت پکتیا به آژانس خبری پژواک گفت: «بزرگ‌ترین مشکل مردم ما خرابی سرک غزنی – پکتیا است؛ این مسیر بسیار کند و کپر است، چندین بار درخواست ساخت این سرک را کرده‌ایم؛ اما تاکنون هیچ اقدامی صورت نگرفته‌است.»

وی افزود که در فصل زمستان و بارنده‌گی‌ها، اغلب اوقات آب در این سرک جمع می‌شود و گاه گاهی سیلاب‌ها ایجاد می‌شوند که باعث خسارات جانی و مالی برای مسافران می‌شود یا موترها بند می‌مانند.

حزب‌الله، یک تن از راننده‌گان این مسیر نیز به آژانس خبری پژواک گفت: «سرک آنقدر خراب شده که هر روز موترها عوارض می‌کنند؛ تبدیل کردن پرزه‌ها، ترمیم و تأخیرها تبدیل به مشکل روزمرۀ ما شده‌است.»

او افزود که در طول ۲۴ ساعت، صدها موتر کوچک و بزرگ بین ولایت‌های غزنی و پکتیا در این مسیر رفت‌وآمد می‌کنند؛ اما تاکنون هیچ اقدامی برای بازسازی این سرک صورت نگرفته‌است.

به گفتۀ وی، در این مسیر نه‌تنها مردم پکتیا، بلکه مردم ولایت‌های خوست و پکتیکا نیز رفت‌وآمد می‌کنند، بنابراین لازم است که حکومت هرچه زودتر کارهای بازسازی این سرک را آغاز کند.

وی گفت که اگر این سرک ساخته شود، از یک سو رفت‌وآمد مردم چهار ولایت آسان‌تر خواهد شد و از سوی دیگر، کالاهای ترانزیتی از طریق پکتیا به موقع به بندر غلام‌خان در خوست منتقل خواهند شد.

مولوی عبدالقدیر بلال، رئیس فواید عامۀ غزنی به آژانس خبری پژواک گفت که رهبری این وزارت برنامه دارد سرک عمومی غزنی - پکتیا را بازسازی کند.

او افزود که وزارت فواید عامه امسال اقداماتی را برای قیرریزی سرک غزنی – پکتیکا انجام داده‌ که کارها به‌صورت سریع در حال پیشرفت است و وزارت مصمم است که در آینده نیز بازسازی سرک میان غزنی و پکتیا را عملاً آغاز کند.

به گفتۀ وی، بررسی ۹۳ کیلومتری این سرک نیز تکمیل شده؛ اما آغاز کارهای عملی به دلیل فصل زمستان به تأخیر افتاده‌است.

سرک عمومی غزنی – پکتیا حدود ۱۰۰ کیلومتر طول دارد، از شهر غزنی تا گردیز، مرکز پکتیا امتداد یافته و از آن‌جا از طریق خوست به بندر غلام‌خان در خط فرضی دیورند می‌رسد و هر روز هزاران تن در این مسیر رفت و آمد می‌کنند.

GET IN TOUCH

SUGGEST A STORY

آژانس خبری پژواک علاقمند است تا گزارش های شما را نشر کند. در صورت تمایل با کلیک کردن بر روی این لینک با ما تماس بگیرید.

PAJHWOK MOBILE APP

اپلیکیشن پژواک را بر روی تلفن هوشمند خود نصب کنید تا آخرین خبرهای ما را دریافت کنید. بیشتر