زبان

یعقوب مجاهد: خاک، آسمان و مرز افغانستان منشا تهدید علیه ایران نیست

توسط سهراب سروری

می 28, 2026 - 1:18 ب.ظ

Views: 1

کابل (پژواک، ۷ جوزا ۱۴۰۵): بربنیاد گزارش‌ها، وزیر دفاع امارت اسلامی در دیدار با معاون سیاست خارجی و امنیت بین‌الملل دارالانشای شورای عالی امنیت ملی ایران گفته‌است که خاک، آسمان و مرز افغانستان منشا تهدید علیه ایران نبوده و نخواهد بود.

خبرگزاری ایرنا روز گذشته (چهارشنبه) با نشر گزارشی از دیدار مولوی محمدیعقوب مجاهد، وزیر دفاع امارت اسلامی با علی باقری، معاون سیاست خارجی و امنیت بین‌الملل دارالانشای شورای عالی امنیت ملی ایران در حاشیۀ چهاردهمین نشست بین‌المللی مقام‌های بلندپایه امنیتی در مسکو خبر داده‌است.

طبق گزارش، مولوی محمدیعقوب در این دیدار گفته‌است که خاک، آسمان و مرز افغانستان منشا تهدید علیه ایران نبوده و نخواهد بود و افغانستان این موضوع را در جنگ اخیر ثابت کرده‌است.

در گزارش آمده‌است که مجاهد در ادامه خواهان توسعۀ مناسبات تهران و کابل و تقویت تبادل هیات‌های دو کشور شده‌است.

مسکو-ایرنا- معاون سیاست خارجی و امنیت بین‌الملل دبیرخانۀ شورای عالی امنیت ملی روز چهارشنبه در دیدار با وزیر دفاع حکومت سرپرست افغانستان در مسکو خاطرنشان کرد: آمریکا و رژیم صهیونیستی دشمنان مشترک منطقه هستند.

براساس این گزارش، علی باقری در این دیدار گفته‌است که کشورهای منطقه حق تصمیم‌گیری دربارۀ امنیت و سرنوشت خود را دارند.

او ابراز امیدواری کرده‌است که این کشورها با تقویت رایزنی و همکاری مشترک، زمینۀ تصمیم‌گیری مستقل در امور منطقه به دور از مداخله کشورهای ثالث را فراهم کنند.

باقری در ادامه بر تقویت زمینه‌های مشترک اعتقادی و سیاسی برای همکاری تاکید کرده و همکاری‌های اقتصادی و زیرساختی ایران و افغانستان را در راستای ایجاد امنیت و ثبات پایدار برای منطقه سازنده دانسته‌است.