زبان

سازمان صحی جهان: هپاتیت B و C در سال ۲۰۲۴ جان ۹۷ هزار نفر را در مدیترانۀ شرقی گرفته‌است

سهراب سروری

۶ اَسَد ۱۴۰۵ - ۱۴:۱۲

Views: ۲۷

کابل (پژواک، ۶ اسد ۱۴۰۵): همزمان با روز جهانی هپاتیت، سازمان صحی جهان گفته که در سال ۲۰۲۴ میلادی، هپاتیت نوع B و C باعث مرگ حدود ۹۷ هزار تن در منطقۀ مدیترانۀ شرقی شده‌است.

سازمان صحی جهان امروز (سه‌شنبه) با نشر پیامی در صفحۀ ایکس هشدار داده‌است که هپاتیت یا التهاب جگر (کبد) همچنان یک تهدید خاموش برای سلامت مردم در منطقۀ مدیترانۀ شرقی به شمار می‌رود.

این سازمان بر ضرورت تقویت اقدامات پیشگیرانه، افزایش دسترسی به آزمایش‌های تشخیصی و فراهم‌سازی به‌موقع خدمات درمانی برای مقابله با این بیماری تاکید کرده‌است.

قابل ذکر است که ۲۸ جولای برابر با روز جهانی هپاتیت است.

این روز در سال ۲۰۱۰ از سوی سازمان جهانی بهداشت به‌منظور افزایش آگاهی درباره هپاتیت، تشویق به پیشگیری، تشخیص زودهنگام و درمان این بیماری نام‌گذاری شد.

ویروس هپاتیت باعث التهاب و آسیب به کبد می‌شود و مهم‌ترین انواع آن شامل هپاتیت A،B  و C است.

این بیماری از راه آب و غذای آلوده یا تماس با خون و مایعات بدن منتقل می‌شود و با آزمایش خون قابل تشخیص است.