کابل (پژواک، ۲۸ اسد ۱۴۰۵): بر بنیاد گزارشها، شمار موارد تأییدشدۀ ابتلا به ابولا در جمهوری دموکراتیک کانگو از پنج هزار مورد گذشته و شمار جانباختگان این بیماری به ۲۳۷۸ تن رسیده است.
براساس معلومات سازمان جهانی صحت، ابولا یک بیماری ویروسی شدید و اغلب مرگبار است که از طریق تماس مستقیم با خون یا سایر مایعات بدن فرد مبتلا یا جانباخته و وسایل آلوده به این مایعات انتقال مییابد. علایم ابتدایی آن شامل تب، خستگی، درد عضلات، سردرد و گلودرد است و در مراحل بعدی ممکن است استفراغ، اسهال، درد شکم و در برخی موارد خونریزی بروز کند. فاصلۀ زمانی میان آلودهشدن به ویروس و ظاهرشدن علایم نیز بین دو تا ۲۱ روز است.
در تازهترین مورد از شیوع این بیماری در جمهوری دموکراتیک کانگو، رسانۀ «کیلو نیوزتاک» (KELO Newstalk) به نقل از رویترز گزارش داده است که آمار تازۀ دولت این کشور نشان میدهد تاکنون ۵۰۲۱ مورد ابتلا به ابولا ثبت شده است.
در گزارش آمده است که هفدهمین دور شیوع ابولا در کانگو در اواخر ماه جولای، از لحاظ شمار مبتلایان، به بزرگترین شیوع این بیماری در تاریخ این کشور تبدیل شده است.
انستیتوت صحت عامۀ کانگو گفته است که شمار جانباختگان این دور شیوع ابولا در پایان هفتۀ گذشته به ۲۳۷۸ تن رسیده و از تلفات همهگیری سالهای ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۰ نیز بیشتر شده است.
براساس گزارش، شیوع کنونی از نظر شمار مبتلایان و جانباختگان، پس از همهگیری ابولا در غرب افریقا در سالهای ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۶، دومین شیوع شدید این بیماری در جهان به شمار میرود.
همچنان گفته شده است که شیوع کنونی ناشی از نوع «بوندیبوگیو» ویروس ابولا است که تاکنون واکسین یا درمان تأییدشدۀ مشخصی برای آن وجود ندارد.
این همهگیری در ۱۵ ماه می اعلام شد و از آن زمان تاکنون گسترش یافته است.
در گزارش آمده است که ضعف زیربناهای صحی، عدم همکاری و مقاومت برخی جوامع محلی در برابر اقدامات صحی برای مهار ابولا، بیثباتی و اعتراض کارکنان بخش مبارزه با این بیماری، تلاشها برای شناسایی و مهار موارد ابتلا را با مشکل روبهرو کرده است.