زبان

نخستین نمایشگاه مشترک صنایع سبک افغانستان و اوزبیکستان در ترمذ افتتاح شد

سهراب سروری

۲۵ سُنبُله ۱۴۰۵ - ۱۰:۳۰

Views: ۱

کابل (پژواک، ۲۴ سنبله ۱۴۰۵): وزارت صنعت و تجارت امارت اسلامی می‌گوید که نخستین نمایشگاه مشترک صنایع سبک افغانستان و اوزبیکستان، با حضور مقام‌های دو کشور در مرکز تجارت بین‌المللی ترمذ افتتاح شد.

براساس اعلامیۀ وزارت صنعت و تجارت امارت اسلامی، نورالدین عزیزی، وزیر این وزارت در مراسم افتتاح این نمایشگاه گفته که هدف از برگزاری آن، گسترش همکاری‌های اقتصادی و تجارتی و حرکت از مبادلات تجارتی به سوی تولید و سرمایه‌گذاری مشترک میان دو کشور است.

او گفته‌است که افغانستان در بخش‌هایی چون قالین، منسوجات، پوشاک، محصولات چرمی، صنایع غذایی و محصولات زراعتی پروسس‌شده ظرفیت‌های قابل توجه دارد و اوزبیکستان نیز در عرصه‌های تولید، تکنالوژی، نساجی، ماشین‌آلات و پروسس ظرفیت‌های گسترده دارد.

موصوف بر برگزاری نشست‌های تجارتی میان سکتور خصوصی دو کشور تأکید کرده و اضافه کرده‌است که نتایج این نمایشگاه باید به قراردادهای تجارتی، سرمایه‌گذاری مشترک، افزایش تولید و توسعۀ صادرات منجر شود.

اولوغ‌بیک قاسیموف، والی ولایت سرخان‌دریای اوزبیکستان نیز در این برنامه افغانستان و اوزبیکستان را دوکشور دوست و برادر خوانده‌است.

او بر تداوم همکاری‌ها و گسترش روابط تجارتی و ترانزیتی میان دوکشور تأکید کرده‌است.

طبق خبرنامه، در حاشیۀ این نمایشگاه، قرارداد همکاری میان غضنفر بانک افغانستان و بورس کالای اوزبیکستان «اوزیکس» نیز امضا شد.

براساس این قرارداد، تاجران می‌توانند هنگام خرید کالا، ۱۰ درصد ارزش آن را به حساب خود نزد غضنفر بانک واریز کرده و ۹۰ درصد باقی‌مانده را پس از آماده‌شدن کالا پرداخت کنند.

در همین حال، در خبرنامه نوشته شده‌است که این قرارداد امکان خرید محصولات افغانستان از سوی تاجران اوزبیکستان را نیز فراهم می‌کند.

وزارت صنعت و تجارت تصریح کرده که این نمایشگاه به مدت سه روز ادامه دارد و محصولات افغانستان و اوزبیکستان در بیش از ۱۰۰ غرفه به نمایش گذاشته شده‌است.

این وزارت افزوده که در غرفه‌های افغانستان، قالین، زعفران، سنگ‌های قیمتی و نیمه‌قیمتی، صنایع دستی، پنبه، میوه‌های خشک و پوشاک به نمایش گذاشته شده‌است.