زبان

برای نخستین‌بار معدن فیروزه در عنابۀ پنجشیر شناسایی شد

فرید تنها

۲۵ سُنبُله ۱۴۰۵ - ۱۴:۰۱

Views: ۲

پاراخ (پژواک، ۲۵ سنبله ۱۴۰۵): مسوولان محلی پنجشیر می‌گویند، برای نخستین‌بار یک معدن فیروزه در ولسوالی عنابۀ این ولایت شناسایی شده و یک تیم تخنیکی برای سروی، نمونه‌گیری و بررسی میزان و کیفیت ذخیرۀ آن به ساحه اعزام شده است.

سیف‌الدین لتون، سخنگوی والی پنجشیر، به پژواک گفت که این معدن در مربوطات ولسوالی عنابه از سوی باشندگان محل شناسایی شده است.

به گفتۀ وی، ریاست معادن و پترولیم پنجشیر در پی درخواست باشندگان محل، یک تیم تخنیکی و تخصصی را برای سروی، نمونه‌گیری و بررسی این ساحه موظف کرده است.

لتون افزود که این تیم پس از انجام بررسی‌های تخصصی، میزان و کیفیت ذخیرۀ فیروزه را مشخص خواهد کرد و در صورت تأیید و تکمیل مراحل قانونی، زمینۀ استخراج آن مطابق قوانین و مقررات فراهم خواهد شد.

مسوولان محلی می‌گویند که در حال حاضر معادن زمرد، تورمالین، گرین گارنیت و حدود ۱۷ نوع معدن دیگر در پنجشیر شناسایی شده و در بیشتر آن‌ها کار استخراج جریان دارد.

ادارۀ محلی پنجشیر گفته است که گسترش فعالیت‌های معدنی را بخشی از تلاش‌ها برای رشد اقتصادی و افزایش عاید باشندگان این ولایت می‌داند.

فیروزه از سنگ‌های زینتی و باارزش است که رنگ آن از آبی تا آبی‌سبز و سبز تغییر می‌کند و از هزاران سال پیش در ساخت زیورات و وسایل تزئینی استفاده شده است.