زبان

“باید عوامل اصلی قتل فرخنده معلوم گردد”

توسط خواجه بصیر فطری

مارس 29, 2015 - 3:29 ب.ظ

Views: 92

کابل (پژواک، ۹حمل۹۴): برخى اعضاى ولسى جرگه می‌گويند گفته می‌شود که “فرخنده” پيش از به قتل رسيدن، با برخى سفارت ها تماس تيليفونى داشته؛ اما مقام‌هاى حکومتى می‌گویند اسنادی که اين ادعا را ثابت سازد، به دست نيامده است.

فرخندۀ ٢٧ ساله، در ٢٨ حوت سال گذشته در مقابل مسجد شاه دوشمشيرۀ کابل، از سوى تعدادى از مردم لت و کوب و به قتل رسيد و سپس جسدش، از سوى اين افراد آتش زده شد.

مردم ادعا داشتند که فرخنده، قرآنکريم را آتش زده است؛ اما وزارت ارشاد، حج و اوقاف و کميسيون حقيقت ياب که براى بررسى اين رويداد موظف شده اند، گفته اند که تا حال اسناد و شواهدى که دال بر سوزاندن قرآنکريم باشد، نيافته اند.

نورالحق علومى وزير داخله و فيض محمد عثمانى وزير ارشاد، حج و اوقاف براى ارايه وضاحت در اين مورد، به کميسيون امنيت داخلى ولسى جرگه فرا خوانده شده بودند.

کرام الدین رضا زاده نماینده مردم غور در ولسی جرگه و عضو اين کمیسیون، در نشست امروز اين کميسيون گفت گزارش هايی وجود دارد که فرخنده پيش از اين که به قتل برسد، با سفارت ها تماس تيليفونى داشته است.

موصوف، نام سفارت ها را نگرفت و گفت که در مورد اين موضوع، بايد به شکل همه جانبه تحقيق صورت گيرد؛ زيرا به گفتۀ  او شايعات مختلف در ارتباط به اين قتل وجود دارد.

فوزیه کوفی نماینده مردم بدخشان در ولسی جرگه و عضو کميسيون حقيقت ياب قتل فرخنده گفت که باید ثبت مکالمات تيليفونى فرخنده تثبیت و شنیده شود؛ چون شايعات مبنى بر تماس فرخنده با سفارت ها در میان مردم در حال گسترش است.

عبدالاحمد درانى نماينده مردم ميدان وردک در ولسى جرگه، قتل فرخنده را محکوم کرد اما گفت: “اگر کسی قرآن را به آتش بکشد و یا کسی بگوید که این نفر قرآن را آتش کشید، قسم به خدا که یکی ما خوده کنترول کرده نمی توانیم، امو کاری که مردم انجام داده، ما را هم جذبۀ اسلامی و ایمانی می‌گيره؛ چشم پوشی نکنيد، قرآن به آتش کشیده شده است؛ امو مردم (متهمين) قربانی ای گپ نشوند، کسی را برائت نمى دهم.”

حاجی ظاهر قدیر معاون اول ولسی جرگه گفت که این قضیه، به یک قضیه بزرگ مبدل شده و نباید در تحقیق اين موضوع، کدام خلاى وجود داشته باشد.

وى از ارگان هاى بررسى کننده خواست  که تحت تاثیر هیچ مرجع و یا شخصی قرار نگیرند و این قضیه را به شکل جدى و همه جانبه مورد بررسی قرار دهند.

او گفت که فرخنده به شکل بی رحمانه به قتل رسیده و قتل او را محکوم می کند و باید عوامل اصلی اين قتل معلوم گردد .

شماری از اعضای دیگر کمیسیون نیز تاکيد داشتند تا این قضیه به شکل جدی و همه جانبه مورد بررسی قرار گیرد.

اما نورالحق علومی وزیر امورداخله گفت: “شهید فرخنده، قربانی احساسات یک تعداد افراد شده است.”

به گفته وی “جهالت و نبود درک از دین”، علل اصلی به قتل رساندن فرخنده می باشد.

وی افزود: “تاکنون هیچ سندى را به دست نیاورده ایم که نمایانگر تماس فرخنده با سفارت های خارجی باشد.”

اما علومی خاطرنشان ساخت که وزرات داخله در همکاری با رياست امنیت ملی، تماس های فرخنده را ردیابی خواهد کرد.

وزير داخله گفت که ٢٨ تن از افراد ملکی و ١٧ تن از منسوبین پولیس ملی، در این قضیه متهم دانسته شده و دوسيه هاى آنها به څارنوالى محول گرديده است.

وى گفت که تمام متهمین، بدون کدام فشار به جرم شان اعتراف کرده اند.

به گفته وزير امور داخله، نیروهای امنیتی به خصوص وزارت امور داخله، آماده است تا هر نوع همکاری با کمیسیون حقیقت یاب اين قضيه داشته باشند.

فیض محمد عثمانی وزیر ارشاد، حج و اوقاف نيز گفت که تاکنون هیچ سندى که بيانگر سوزاندن قرآنکريم از سوى فرخنده باشد و يا فرخنده با سفارت ها تماس داشته باشند، به دست نیامده است.

به گفتۀ وى، در صورتى که تحقيقات نشان دهد که فرخنده  قرآنکريم را به آتش کشیده است، حتماً با مردم شریک ساخته خواهد شد.

قتل و آتش زدن فرخنده، واکنش ها و اعتراضات گسترده در داخل و خارج کشور را در پى داشته و همه خواستار عدالت و مجازات عاملان اين قتل شده اند.