Language

Don't you have an account with Pajhwok Afghan News?

Click here to subscribe.

رسم و عنعنات عیدی و رمضان درغور در حال فراموش شدن است

فیروزکوه(پژواک، ١٤ جوزا ۹۸):شماری از مردم در غور می گویند با آن که پیروی از سنت ها در تمام نقاط افغانستان معمول است؛ اما تجلیل از مناسبت های مذهبی و دینی به مانند اعیاد و میلادها، از سوی جوانان رو به فراموشی است.

به گفته آنان؛ خانه تکانی، صفایی منزل، دوختن لباس نو، حنا بستن به دست ها و پاها، تهیه انواع غذا و کلچه های خانگی، رفتن به خانه بزرگان، عیدانه برای کودکان، تخم جنگی، بازدید از بیماران و فاتحه به روی کسانی که پیش از عید فوت شده اند، از رسوم و عنعنات پذیرفته شده در بین شهروندان غور می باشد.

در ماه مبارک رمضان، روزه داران دراين ولايت برای آن که طاعات و عبادات شان به طور احسن انجام شده باشد و رضایت خداوند را کسب کرده باشند، در شب چهاردهم، هفدهم و شب اول عید، ختم قرآن می کنند، برای مردم محله در مساجد محل شان غذاهای لذیذ پخته می کنند و با جبین گشاده از مهمانان استقبال می نمایند.

حاجی میر یحیی باشنده شهر فیروزکوه به آژانس خبری پژواک گفت که پیروی از این رسوم و عنعنات، از گذشته های دور به مردم میراث مانده است و هرگاه کسی از آن سر باز زند، جامعه نسبت به وی دید مثبت نمی داشته باشد.

موصوف افزود که افراد مسن جامعه، به این باریکی ها توجه زیادتر دارند؛ اما جوانان علاقمندی زیاد به گرامی داشت از همچو مراسم را ندارند.

به گفتۀ او، رسم دیگر این است که پسران نامزد، در ده روز باقی مانده رمضان با اعضای خانواده خود به شهرها می روند، لباس و اجناس مورد ضرورت برای نامزد را خریداری و قبل از روز عید با اعضای خانواده، دوستان و اقارب به خانه دختر می برند.

وی علاوه کرد که دید و بازدید بعد از ادای نماز عید یک رسم جا افتاده است و مردم به خانۀ دوستان و اقارب سر می زنند و حین برگشت به منزل، به کودکان عیدانه می دهند.

حاجی میر یحیی خاطرنشان که مردم غور، روزهای عید به خصوص عید سعید فطر را خیلی باشکوه تجلیل می کنند، اطفال دست ها و پاهای شان را در شب عید حنا می بندند و در روزهای عید به تخم جنگی می پردازند.

وی علاوه کرد که گرفتن عیدانه و رمضانی در شب چهاردهم، هفدهم با رفتن در پشت درب منازل و خوانش ترانه های رمضانی با گویش محلی، از دیگر ویژه گی های تجلیل از رمضان در میان کودکان و نوجوانان است.

عزیرالله یکی دیگر از بزرگان غور می گوید که رمضان در هر ولایت، ویژه گی های خود را دارد و مردم غور هم از این قاعده مستثنی نیستند و پیرو رسوم و عنعنات قدیمی اند؛ اما در برخی ساحات پیروی از این رسوم از سوی جوانان در حال فراموش شدن است.

به گفتۀ او، شماری از مردم غور، در روزهای عید بالای مقبره اعضای فامیل شان می روند، همچنان اگر با کسی دعوا کرده باشند با کنار گذاشتن کینه و کدورت، در این روزهای خجسته باهم آشتی می کنند.

با این حال، مولوی میر احمد حسینی گفت که گرامیداشت از اعیاد و مراسم مذهبی برای مسلمانان، کدام ضرری ندارد و دین اسلام به خاطر آنکه مؤمنین از حال و احوال یکدیگر خود آگاه باشند، نمازهای پنجگانه را که زمینه اى برای دید و بازدید را فراهم می کند، فرض گردانیده است و ادای نماز عید هم واجب می باشد.

login or register a new account.

GET IN TOUCH

SUGGEST A STORY

آژانس خبری پژواک علاقمند است تا گزارش های شما را نشر کند. در صورت تمایل با کلیک کردن بر روی این لینک با ما تماس بگیرید.

PAJHWOK MOBILE APP

اپلیکیشن پژواک را بر روی تلفن هوشمند خود نصب کنید تا آخرین خبرهای ما را دریافت کنید. بیشتر