Language

Don't you have an account with Pajhwok Afghan News?

Click here to subscribe.

متخصصان طب: مؤثریت استفاده از عینک در پیش‌گیری از کرونا، تاکنون ثابت نشده است

متخصصان طب: مؤثریت استفاده از عینک در پیش‌گیری از کرونا، تاکنون ثابت نشده است

author avatar
12 Jun 2021 - 09:50
متخصصان طب: مؤثریت استفاده از عینک در پیش‌گیری از کرونا، تاکنون ثابت نشده است
author avatar
12 Jun 2021 - 09:50

کابل (پژواک، ۲۲جوزا۱۴۰۰): آگاهان طب، مطلب منتشره از سوی کاربران فیسبوک، در مورد اینکه استفاده از عینک، احتمال ابتلا به کرونا را سه برابر کاهش می­دهد، رد نموده و می گویند که تا کنون مؤثریت استفاده از عینک در پیش‌گیری از کرونا، ثابت نشده است.

برخی افراد، بخاطر رفع مشکل بینایی و محافظت از چشمان شان از عینک استفاده می‌کنند؛ اما تعدادی دیگر بخصوص شماری از جوانان، منحیث “مود و فیشن” از آن استفاده می‌نمایند.

شایعات:

صفحۀ فیسبوک تحت نام «آیا میدانستید؟»، مطلبی را زیر عنوان: «در مطالعۀ‌ جدید دانشمندان هندی مشخص شده که افراد عینکی، ۳ برابر کمتر از دیگران به بیماری کرونا مبتلا می‌شوند.» را منتشر کرده است.

در ادامۀ این مطلب نگاشته شده است که در این تحقیق دانشمندان هندی، ۳۰۴ فرد ابتلا به کرونا را که بین ۱۰ تا ۸۰ سال سن داشتند و ۱۹ درصد آنها عینک استفاده می‌کردند را مورد بررسی قرار داده اند.

به نقل از منبع، محققان در این تحقیق در یافته اند که استفادۀ طولانی مدت و دایمی از عینک، ممکن است از لمس و مالش مکرر چشم‌ها جلوگیری و مانع انتقال ویروس کرونا به بدن فرد از طریق چشم‌ها شود.

صفحۀ دیگر فیسبوک تحت نام «تلویزیون من وتو» نیز مطلب متذکره را نشر نموده و نوشته است: “محققان هندی با بررسی بیش از ۳۰۰ فرد مبتلا به کرونا دریافته اند؛ افرادی‌که از عینک استفاده می‌کنند، به علت تماس کمتر دست با چشم، سه برابر کمتر از سایرین به کرونا مبتلا می‌شوند.”

حقیقت یابی:

شهروندان و آگاهان امور صحی می‌گویند که تاکنون استفاده از عینک، منحیث دفع کننده و یا کاهش دهندۀ ابتلا به کرونا ثابت نشده است.

ستوری، از باشندگان شهرهرات که عینک استفاده می‌کند، مؤثریت عینک را در پیش‌گیری از کرونا رد کرده و می‌گوید که همیشه به منظور محافظت از چشمانش عینک استفاده می‌کند؛ اما هیچ تاثیری در جلوگیری مصاب شدن به کرونا نکرده است.

وی، نشر همچو مطالب را دروغ محض خوانده و می‌گوید که تاحال سه بار به این بیماری مهلک مصاب شده است.

داکتر حشمت‌ الله فیضی موظف در بخش مراقبت‌های جدی یا (ICU) شفاخانۀ افغان – جاپان، گفت که استفاده ازعینک، کدام تاثیر خاصی در پیش‌گیری از کرونا ندارد.

وی افزود که ویروس کرونا از طریق تماس داشتن با بیمار، لمس سطوح آلوده و دست زدن به چشم‌ها، بینی و دهان وارد بدن می‌شود.

موصوف گفت که استفاده از دستمال هنگام سرفه و عطسه، لمس نکردن صورت با دستان آلوده و دوری کردن از افراد مبتلا، در کاهش شیوع این ویروس موثر است.

در عین حال، حکیم‌الله صالح رئیس پیشین شفاخانه افغان – جاپان، همچنان به پژواک گفت که تاکنون مؤثریت استفاده از عینک برای پیش‌گیری از کرونا، ثابت نشده است و جلوگیری از این بیماری مهلک، رهنمودهای خاص خود را دارد.

آگاهان طب می‌‎گویند که قبل از هر گونه توصیه در مورد استفاده ازعینک و موثریت آن در پیش‌گیری از کرونا، به اطلاعات بیش‌تر نیاز است.

هردو منبع یادشده، از مردم خواستند تا برای جلوگیری از بیماری کرونا “شستن مکرر دست­ها، استفاده از ماسک، عفونی سازی محیط زیست و رهنمودهای صحی از جمله فاصلۀ یک متری” را جداً رعایت کنند.

داکتر میرویس علی‌زی معاون سخنگوی وزارت صحت عامه، به پژواک گفت که تداوی بیماری کرونا مشخص می‌باشد و رژیم غذایی خود را دارد.

وی، مطالب نشر شده در شبکه‌های اجتماعی را شایعه خوانده و می‌گوید که تاکنون استفاده از عینک برای دفع بیماری کرونا، ثابت نشده است.

موصوف، از شهروندان کشور خواست که برای جلوگیری از شیوع بیماری کرونا در کشور، رهنمودهای صحی از جمله رعایت فاصلۀ اجتماعی، استفاده از ماسک، شستن مکرر دست‌ها و عفونی ساختن محلات بودوباش را در نظر بگیرند.

نتیجه: برخی کاربران شبکه‎های اجتماعی و شهروندان می‌گویند که استفاده از عینک، در پیش‌گیری از بیماری کرونا مفید است؛ اما  آگاهان طب می‌گویند که استفاده از عینک منحیث دفع کنندۀ بیماری کرونا تا کنون تائید نشده است.

حکم: پیش‌گیری از کرونا با استفادۀ عینک، اساس علمی ندارد.

 


 
این گزارش تحقیقی، با حمایت مالی اتحادیه اروپا تهیه شده است؛ مسئوليت محتوای آن تنها به عهدۀ پژواک بوده و الزاماً بیانگر دیدگاه های اتحادیه اروپا نمی باشد.

بازدیدها: 95

GET IN TOUCH

SUGGEST A STORY

آژانس خبری پژواک علاقمند است تا گزارش های شما را نشر کند. در صورت تمایل با کلیک کردن بر روی این لینک با ما تماس بگیرید.

PAJHWOK MOBILE APP

اپلیکیشن پژواک را بر روی تلفن هوشمند خود نصب کنید تا آخرین خبرهای ما را دریافت کنید. بیشتر