Language

Don't you have an account with Pajhwok Afghan News?

Click here to subscribe.

زنان بامیانی: انتظار داریم در نشست ناروی با سرنوشت ما معامله نشود

بامیان (پژواک، ۳ دلو ۱۴۰۰): شماری از فعالان حقوق زن در بامیان، در گردهمایی اعتراضی می‌گویند که در نشست ناروی با سرنوشت زنان معامله نشود.

به اساس یک گزارش پژواک، هیأت بلندپایۀ حکومت افغانستان به ریاست مولوی امیرخان متقی سرپرست وزارت امورخارجه، عصر دیروز روانۀ شهر اوسلو پایتخت کشور ناروی شد.

متقی گفته بود، در این سفر، با مقام‌های کشور ناروی، کشورهای دیگر و شماری از افغان‌ها، روی کمک‌های بشردوستانه و مسایل مختلف، گفتگو می‌کنند.

به اساس گزارش‌های منتشره، وزارت خارجۀ ناروی اعلام کرد که قرار است، این کشور از امروز ۲۳ تا ۲۵ جنوری ۲۰۲۲ م. نشستی را با حضور نماینده‌گان حکومت، نهادهای جامعۀ مدنی افغانستان و جامعۀ بین‌الملل میزبانی کند که در آن در مورد حل مشکلات افغانستان، بحث و گفتگو شود.

اما شماری از زنان بامیانی در گردهمایی اعتراضی گفتند که نباید در این نشست، با حقوق زنان افغان معامله شود.

ثریا حقیار از فعالان حقوق زن در بامیان و یکی از اشتراک کننده‌گان گردهمایی اعتراضی در این ولایت، به آژانس خبری پژواک گفت، در حالی در این گردهمایی اعتراضی شرکت کرده اند که یک نشست برای افغانستان در اوسلو برگزار می‌شود.

او ‌افزود: «ما می‌خواهیم صدای ما را به جامعۀ جهانی و اشتراک کننده‌گان نشست اوسلو برسانیم تا با سرنوشت زنان افغان معامله نکنند.»

موصوف می‌گوید، باید برای زنان حق کار، تعلیم و تحصیل داده شود.

یکی دیگر از این زنان معترض که نمی‌خواهد نامش در گزارش ذکر شود، از جامعۀ جهانی و سازمان‌های حقوق‌بشری خواست که در شرایط دشوار کنونی، مردم و به ویژه زنان افغانستان را تنها نگذارند.

او با اشاره به نشست اوسلو می‌گوید: «خبرهایی را شنیدیم که فاطمه گیلانی، شینکی کروخیل و هدا خموش به نماینده‎گی از زنان کشور در این نشست اشتراک خواهند کرد. امیدوار استم که در این نشست، حقوق زنان افغان به معامله گرفته نشود.»

اما مقام‌های افغان از راه‌اندازی همچو نشستی با اشتراک زنان فعال افغان در اوسلو اظهار بی‌خبری کردند.

این در حالی است که مقام‌های حکومت سرپرست بارها گفته اند، مانع تعلیم، تحصیل و کار زنان نمی‌شوند و قراراست که دروس مکاتب دختران در دوره‌های لیسه و متوسطه، دروس پوهنتون‌های دولتی در بهار سال ۱۴۰۱ ش. آغاز گردد.

همچنان در حال حاضر برخی خانم‌ها در برخی ادارات حکومتی و تمام نهاد‌های غیرحکومتی مشغول کار اند. مسؤولان در حکومت سرپرست گفته اند که در ادارات حکومتی با مساعد نمودن محیط مصئون برای خانم‌ها، به کار شان دوباره دعوت می‌شوند.

قابل ذکر است که در حال حاضر، معاش تمام خانم‌ها در ادارات حکومتی پرداخته می‌شود.

GET IN TOUCH

SUGGEST A STORY

آژانس خبری پژواک علاقمند است تا گزارش های شما را نشر کند. در صورت تمایل با کلیک کردن بر روی این لینک با ما تماس بگیرید.

PAJHWOK MOBILE APP

اپلیکیشن پژواک را بر روی تلفن هوشمند خود نصب کنید تا آخرین خبرهای ما را دریافت کنید. بیشتر