Language

Don't you have an account with Pajhwok Afghan News?

Click here to subscribe.

تیم دختران رباتیک افغانستان در یک رقابت جهانی مقام دوم را از آن خود کردند

کابل (پژواک، ۱۰ دلو ۱۴۰۰): حامد کرزی رئیس جمهور پیشین کشور، ضمن تبریکی نائب قهرمانی تیم دختران رباتیک افغانستان، اظهار امیدواری کرده با آغاز سال تعلیمی جدید، دروازه‌های مکاتب به روی دختران در سراسر کشور باز گردد.

دختران رباتیک افغانستان با ارائۀ یک طرح سیستم ترافیکی هوشمند در مسابقات جهانی   «PCB The Change» در میان ۸۸ کشور، مقام دوم را به‌دست‌آوردند.

این رقابت دو ماه پیش آغاز شده بود و نتایج آن روز جمعه (۹دلو ۱۴۰۰) اعلام شد که تیم دختران رباتیک افغانستان در رقابت‌های جهانی  «PCB The Change» از میان ۸۸ کشور جهان، مقام دوم را کسب کرد.

این مسابقات رباتیک که به گونۀ آنلاین برگزار شده بود، کشورهای مختلف جهان از براعظم امریکا، اروپا و آسیا در آن اشتراک کرده بودند.

سمیه فاروقی، کاپیتان تیم رباتیک افغانستان می‌گوید که آنان با ساخت سیستم ترافیکی هوشمند و نمایش آن در این مسابقۀ جهانی توانسته‌اند، به این مقام برسند.

او افزود: «یک سیستم هوشمند ترافیکی در افغانستان می‌تواند، علاوه بر کنترول تراکم ترافیک، افزایش سرعت و تخلفات ترافیکی را نیز به گونۀ هوشمند ثبت و به سیستم مرکزی انتقال ‌دهد.»

موصوف گفت، آنان با توجه به مشکلات حاد ترافیکی در افغانستان خواسته‌اند، این‌ چنین طرحی داشته باشند.

حامد کرزی رئیس جمهور پیشین افغانستان، امروز ۱۰ دلو، نائب قهرمانی تیم دختران رباتیک افغانستان را در یک رقابت بین‌المللی به کافهٔ ملت افغانستان تبریک و تهنیت عرض نموده و به‌دست‌آوردن مقام دوم را در این رقابت که میان ۸۸ کشور جهان برگزار گردیده بود، نتیجهٔ تعلیم، تلاش‌ها و زحمات دختران مستعد کشور می‌داند.

او ضمن تقدیر و تمجید از آنان ابراز امیدواری می‌کند که با آغاز سال تعلیمی جدید، دروازه‌های مکاتب به روی دختران در سراسر کشور باز گردد و باز هم زمینه‌یی برای رشد استعدادهای دختران و پسران در کشور عزیز فراهم شود.

این در حالی است که نزدیک به 10 تن از اعضای تیم رباتیک افغانستان، پس از سقوط نظام پیشین از کشور خارج شده‌اند؛ اما تلاش‌های شان برای ابتکارات بیشتر همچنان جریان دارد.

دختران رباتیک افغانستان که فعلاً در کشور کانادا پناهنده شده‌اند، جستین ترودو نخست‌وزیر کانادا برای تشویق و حمایت آنان، در کنار آن‌ها ایستاده‌است.

GET IN TOUCH

SUGGEST A STORY

آژانس خبری پژواک علاقمند است تا گزارش های شما را نشر کند. در صورت تمایل با کلیک کردن بر روی این لینک با ما تماس بگیرید.

PAJHWOK MOBILE APP

اپلیکیشن پژواک را بر روی تلفن هوشمند خود نصب کنید تا آخرین خبرهای ما را دریافت کنید. بیشتر