کابل (پژواک، ۱۹ حوت۱۴۰۰): سلطانمسعود دقیق با معاونین رياست الوزراء و سرپرست وزارت اقتصاد پیرامون تطبیق پروژههای انکشافی در کشور، گفتگو کرد.
سلطانمسعود دقیق، افغانی دارای تجربۀ بینالمللی در راستای تطبیق پروژههای بشری و انکشافی – که تازه ار آلمان به افغانستان آمدهاست – روز گذشته با ملاعبدالغنی بردار، مولوی عبدالکبیر معاونین رياست الوزراء و قاری دینمحمد حنیف سرپرست وزارت اقتصاد دیدارهای جداگانه را انجام دادهاست.
ملا عبدالغنی برادر، معاون رئیس الوزراء، به دقیق خوش آمدید گفته و از آمدنش به کشور ابراز قدردانی کرد.
موصوف به دقیق وعده داد که در بخشهای استخراج معادن، صحت، انرژی و تجارت در افغانستان بدون هیچگونه محدودیت تسهیلات فراهم میکند.
ملا برادر، دقیق را به سرپرستان وزرای معادن و پترولیم، تجارت و صنعت و آب و انرژی معرفی و پیرامون فعالیتهای او برای شان معلومات ارائۀ کرد.
مولوی عبدالکبیر، معاون سیاسی رئیس الوزراء از آمدن سید سلطانمسعود دقیق به کشور استقبال کرده و از او خواست تا در کشور زندهگی کند.
او گفت: «شما وکیل حکومت سرپرست هستید، تا افغانهای مقیم در آلمان را دعوت کنید که به کشور بازگردند، تجارت کنند و امنیت آنها نیز تضمین میشود.»
او میگوید، اعمار کشور کار یک نفر نیست و اکنون زمان آن فرارسیدهاست که افراد اهل و متخصص برای بهبود وضعیت کشور تلاش کرده و همه با هم برای کشور شان کار کنند.
قابل ذکر است که مولوی عبدالکبیر، معاون رئیس الوزراء، با دقیق یک ساعت گفتگوی خصوصی را انجام دادهاست.
قاری دینمحمد حنیف سرپرست وزارت اقتصاد گفت، حکومت تصمیم گرفته که پروژه هایی که سه تا پنج درصد کار آن باقیمانده است، تکمیل کند.
او میگوید که آلمان باید تجربه و کمکهایش را با افغانها شریک سازد.
او افزود: «اکنون جهان جنگ اقتصادی را با ما آغاز کردهاست، میخواهد که افغانها با فقر مواجه شوند و بیکاری به اوج برسد، اما امارت اسلامی تلاش میکند که مشکل را با تدبیر حل کند.»
به گفتۀ موصوف، کابینه فیصله کردهاست که با اصلاح مقررههای قبلی باید دو اصل رعایت شود؛ نخست این مقرره ها نباید مخالف شریعت باشد و دیگر اینکه موانع در برابر کار مانند بیروکراسی در ادارات از بین برده شود، تا به طور مستقیم زمینۀ کار فراهم شود.
سلطانمسعود دقیق، در این دیدارها به مقامهای حکومت اطمینان داده که او در تلاش است تا کمکهای خارجی مستقیماً به افغانها برسد.
او میگوید: «برای این آمدهام که تجربۀ خود را در مورد پروژههای انکشافی با حکومت شریک کنم و برای تمویل آن توجه کشورهای اروپایی را جلب کنم.»
نامبرده گفت که او به عنوان یک پل، مشکلات حکومت سرپرست افغانستان را با اتحادیۀ اروپا، آلمان و سایر کشورها در میان خواهد گذاشت.
دقیق میافزاید: «حکومت باید فابریکههایی را ایجاد کند که علاوه بر تولید، سیستم فروش مواد را نیز داشته باشد تا بتوانند همزمان با ارائۀ خدامات، مفاد نیز بهدست آورد.»
دقیق همچنان به حکومت اطمینان داد که آلمانیها به افغانستان توجه جدی دارند و برای کار کردن در این کشور امیدوار اند.
بازدیدها: 70
GET IN TOUCH
NEWSLETTER
SUGGEST A STORY
PAJHWOK MOBILE APP