جلالآباد (پژواک، ۲ عقرب ۱۴۰۱): څارمن سیدولی چهل ساله، باشندۀ ولسوالی سرخرود ولایت ننگرهار که با خنثیسازی هزاران حلقه ماین و از دست دادن اعضای بدنش، جان هزاران تن را نجات دادهاست، اکنون زندهگی مملو از رنج را سپری میکند.
او در تیم انجنیری خنثیسازی ماینها در صفوف پولیس نظام گذشته ایفای وظیفه میکرد که حدود دو سال قبل در پی وقوع انفجار در حین خنثیسازی ماین جاسازیشده در مقابل یک مکتب به شدت زخمی شد.
در نتیجۀ این انفجار هر دو دستش قطع شد، یک چشمش به صورت کامل و دیگرش چهل درصد از کار افتادهاست.
او که دارای سه فرزند قد و نیم قد (یک پسر و دو دختر) است و دیگر نانآوری ندارد، با پرورش مرغها و فروش تخم مرغ، زندهگی خود را در یکی از خانههای کرایی در منطقۀ فامیلیهای دولتزی ولسوالی سرخرود سپری میکند.
څارمن سیدولی، افسر پیشین پولیس به آژانس خبری پژواک گفت، عضو تیم انجنیری قوماندانی امنیۀ ننگرهار بوده و با خنثیسازی هزاران حلقه ماین، جان هزاران تن را نجات دادهاست.
به گفتۀ او، در همین جریان حدود دو سال قبل مصروف خنثیسازی یک ماین جاسازی شده در مقابل یک مکتب در این ولایت بوده که ماین دیگر بالایش انفجار کرد.
او میگوید، هرچند از انفجار جان سالم به در برد اما وجودش برای همیشه معیوب گشت.
او افزود: «همینجا در ننگرهار مصروف خنثیسازی ماین در مقابل یک مکتب بودم که ماین دیگری بالایم انفجار کرد، در این رویداد هر دو دست و یک چشم خود را از دست دادم و قسمتهای دیگری بدنم نیز آسیب دید.»
او می گوید، در ابتدا برای معالجه از سوی دولت به هند فرستاده شد، شش ماه در آنجا تحت تداوی قرار گرفت، اما سپس نظام سقوط کرد که معالجه او نیز ناتکمیل ماند و با آرزوهای فراوان به زندهگی فقیرانه و درمانده بازگشت.
او در ادامه میگوید: «ارقام زیاد است، هزاران حلقه ماین را کشف و خنثی ساختهام، به مدت ۱۸ سال در ولایات مختلف به وطن عزیزم افغانستان خدمت کردهام.»
اما اکنون او ناامید است؛ میگوید که به شدت نگران آینده فرزندانش است؛ زیرا زندهگیاش بسیار دشوار شده، دیگر نان آوری ندارد و پسر بزرگش اکنون چهار ساله است.»
تداوی هر دو دستش ناممکن است، اما میگوید که در هند چهار میلیون افغانی هزینه برمیدارد و او حتی نمی تواند برای فرزندانش نفقه تهیه کند، یافتن چهار میلیون افغانی اصلاً برای او غیرممکن است.
او میافزاید، با سقوط نظام گذشته، تداوی او ناتکمیل ماند، اما حکومت کنونی نیز کمکی به او انجام ندادهاست.
او میافزاید: «با ما باید کمک صورت گیرد، مانند سربازان نظام کنونی، ما نیز مورد توجه قرار گیرم؛ زیرا ما هم برای مردم و کشور، خود را فدا کردهایم.»
در همین حال، مقامهای ولایت ننگرهار میگویند که برای کمک به سربازان معلول نظام گذشته روی میکانیزمی کار جریان دارد و به زودی کارتهای امتیاز برای آنان تهیه خواهد شد.
قریشی بدلون مسؤول هماهنگی رسانههای ریاست اطلاعات و فرهنگ ولایت ننگرهار به آژانس خبری پژواک گفت، در گذشته افراد زیادی بودند که نظامی نبودند اما خود را به عنوان معلولان نظامی ثبت نام کرده بودند که پس از تصفیۀ این افراد، روند کمکرسانی به معلولین نظامی نیز آغاز خواهد شد.
طبق معلومات او، در حال حاضر ۲۵ هزار معلول ملکی و نظامی امارت به ثبت رسیدهاند که برای آنان امتیازات نیز پرداخت میگردد.
بازدیدها: 175
GET IN TOUCH
NEWSLETTER
SUGGEST A STORY
PAJHWOK MOBILE APP