پلخمری (پژواک، ۱۶ قوس ۱۴۰۱): شماری از باشندهگان ولایت بغلان میگویند، سالهاست که با کمبود بستر در شفاخانۀ ولایتی مواجه اند؛ حکومت باید روند کار اعمار ساختمان شفاخانۀ جدید را به زودی تکمیل کند.
به گفتۀ آنها، در زمان حکومت گذشته، کار اعمار ساختمان یک شفاخانه در این ولایت آغاز شده بود که ٦٠ درصد کار آن تکمیل شده، اما اکنون کار آن متوقف است.
حضرتگل یکی از باشندهگان منطقۀ «حسین خیل» بغلان امروز( ۱۶ قوس) به آژانس خبری پژواک گفت، همسرش مشکل کم خونی دارد.
وی افزود: «شفاخانه رفتیم، خون را پیدا کردم، اما بستر خالی وجود نداشت که خانمم را بستری کنم و به او خون تزریق کنیم، به همین دلیل، دو روز بعد به او خون تزریق کردم.»
او گفت، چندین بار همسر خود و یا هم دیگر بیماران را به دلیل نبود بستر در این شفاخانه به ولایتهای بلخ یا کندز انتقال دادهاست.
حضرتگل از حکومت خواست تا هر چه زودتر کار ساخت ساختمان شفاخانۀ جدید در این ولایت را تکمیل کند.
همچنان، میرویس رسولی باشندۀ شهر پلخمری به پژواک گفت، تا زمانی که کار ساخت شفاخانۀ جدید تکمیل نشود، مردم در شفاخانۀ قبلی با مشکل کمبود بستر مواجه خواهند بود.
وی گفت: «چند روز قبل دختر همسایۀ ما مریض بود، در شفاخانۀ ولایتی بستر خالی وجود نداشت، سپس داکتران در منزلش به او دوا تطبیق کردند، اما بهبود نیافت، سپس به کندز منتقل کرد.»
همچنان فرهاد احمدزی، رئیس شورای قریۀ حسن خیل به پژواک گفت، این شفاخانۀ ولایتی ظرفیت رسیدهگی به نیازهای بیماران را ندارد.
او میگوید: «بارها شاهد بودهام که در شفاخانه ولایتی بستر خالی وجود نداشته است، مردم مریضان خود را به بلخ یا کندز انتقال دادهاند.»
به گفتۀ احمدزی، اکثر اوقات طوری نیز اتفاق افتاده که مریضان به کندز، بلخ و کابل نرسیده و در مسیر راه جان خود را از دست دادهاند.
او گفت، با تلاشهای بزرگان قومی توانستیم که اجازۀ ساخت یک شفاخانه در این ولایت را از سوی حامد کرزی رئیس جمهور پیشین دریافت کنیم، اما به دلیل زدوبندهای شماری از مقامهای مغرض حکومت پیشین و برخی سران قومی، کار آن به موقع آغاز نشد.
برخی دیگر از باشندهگان بغلان نیز اظهارات مشابهی را مطرح کرده و از حکومت خواستند تا کار شفاخانۀ جدید را تکمیل کند.
همچنان، مسافرخان نورزی، متخصص اورتوپیدی در بغلان نیز بر ساخت شفاخانۀ جدید تاکید کرده گفت که با اعمار این شفاخانه، علاوه بر بغلان، مشکلات باشندهگان ولایات دیگر نیز حل خواهد شد.
وی افزود: «مردم بسیار ناتوان اند؛ یک بیماری عادی را نمیتوانند تداوی کنند، با این همه آنها مجبور میشوند، بیماران خود را به ولایات دیگر منتقل کنند که بسیار دشوار است، اگر اینجا شفاخانه ساخته شود، این مشکل برطرف خواهد شد.»
همچنان داکتر محمدانور وردگ رئیس بخش جراحی شفاخانۀ ولایتی بغلان به پژواک گفت، این شفاخانه دارای ١١٠ بستر میباشد.
وی گفت، ۲۵ بستر ولادی، ۲۰ بستر مربوط بیماریهای داخله، ۳۵ بستر کودکان و ٣٠ بستر دیگر برای بخش جراحی اختصاص داده شدهاست.
وی گفت: «هر روز در بخش تمام بسترها مشکل دارند؛ چون این ولایت ١٤ ولسوالی دارد و مریضان زیاد میباشند، دیگر اینکه سرک عمومی ولایتهای شمالی از این ولایت عبور میکند، پس مریضان حوادث مختلف به این شفاخانه منتقل میشوند که منجر به نبود بستر میشود.»
وی میگوید، هر ماه حدود ١٧٠ عملیات در این شفاخانه انجام میشود، اما برخی اوقات به دلیل کمبود بستر، آنان عملیات را با دو یا سه روز تأخیر انجام میدهند.
داکتر مسعود احمدی رئیس صحتعامۀ بغلان نیز مشکل کمبود بستر در شفاخانۀ ولایتی را میپذیرد و میگوید، یک شفاخانه باید همیشه ٢٠ بستر خالی داشته باشد، تا در حالات اضطراری از آن استفاده شود.
او میگوید، هرچند شفاخانۀ ولایتی بغلان بسترهای خالی ندارد، اما در یک چپرکت بستر کودکان، دو یا سه تن بستری میباشند.
وی افزود، مشکلات یادشده و موضوع ساخت شفاخانۀ جدید را با مسؤولان ذیربط در میان گذاشته و آنها از همکاری در این زمینهها اطمینان دادهاند.
وی گفت که وزارت و سازمان جهانی صحت (WHO) وعده سپرده که اگر این سازمان در سال آینده یک پروژه هم در بغلان داشته باشد، اولویت را به شفاخانۀ بغلان میدهد.
وی افزود، کار ساخت شفاخانۀ جدید ٦٠ درصد تکمیل شده که دارای ٢٥٠ بستر میباشد.
این در حالی است که باشندهگان بغلان پیش از این نیز در مورد نبود دوا و سایر مشکلات در شفاخانۀ ولایتی شکایت کردهاند.
بازدیدها: 129
تماس با ما
خبرنامه
ارسال گزارش
اپلیکیشن موبایل پژواک