Language

Don't you have an account with Pajhwok Afghan News?

Click here to subscribe.

شماری از باشنده‌گان هرات از وضعیت آبدات تاریخی در ولسوالی‌های این ولایت ابراز نگرانی می‌کنند

شماری از باشنده‌گان هرات از وضعیت آبدات تاریخی در ولسوالی‌های این ولایت ابراز نگرانی می‌کنند

author avatar
29 Jan 2023 - 14:01
شماری از باشنده‌گان هرات از وضعیت آبدات تاریخی در ولسوالی‌های این ولایت ابراز نگرانی می‌کنند
author avatar
29 Jan 2023 - 14:01

هرات (پژواک، ۹ دلو ۱۴۰۱): شماری از مردم در هرات می‌گویند که آبدات تاریخی در ولسوالی‌های این ولایت در جریان جنگ‌های گذشته و همچنان به دلیل عدم توجه حکومت‌های پیشین تخریب و ویران شده‌ و از حکومت می‌خواهند که در راستای حفاظت و بازسازی آن اقدام کند.

سعدالله، باشندۀ منطقۀ چهارمحل ولسوالی شیندند ولایت هرات در صحبت با پژواک گفت که در منطقۀ شان یک قلعۀ تاریخی بنام «ارگ چهارمحل» وجود داشت اما در اثر جنگ‌ها در این ولسوالی تخریب و زمین آن توسط مردم منطقه غصب شده‌است.

او می‌افزاید: «این قلعه از بناهای تاریخی هرات بود که اگر ترمیم می‌شد سیاحان زیادی را به خود جلب می‌کرد؛ اما عدم توجه مردم به جایگاه آبدات تاریخی و نبود حاکمیت حکومت وقت باعث شد تا این بنای تاریخی از بین برود.»

سید معصوم احمدی یک‌تن دیگر از باشنده‌گان منطقۀ گناباد ولسوالی اوبه این ولایت نیز به این باور است که در منطقۀ شان آبدۀ تاریخی با داشتن حدود سه صد سال قدامت تاریخی وجود دارد که شاهان سابق در آن‌جا مهمانان شان را پذیرایی می‌کردند.

موصوف اما می‌افزاید که اکنون فقط یک قسمت این آبده دیوارهایش که نشان دهندۀ تاریخ کهن‌اش می‌باشد، وجود دارد و متباقی کاملاٌ از بین رفته‌است.

به گفتۀ احمدی، این آبده تاریخی به نام «تخت عمارت» است که در کتاب‌های تاریخ نیز از آن یاد شده‌است.

در همین حال، در ولسوالی پشتون‌زرغون نیز آبدات تاریخی به نام‌های «خسرو جان و چکنده جان» وجود دارد که باشنده‌گان از مرکز شهر نیز به دیدن آن می‌روند.

اما وضعیت این آبدۀ تاریخی باشنده‌گان ولسوالی پشتون‌زرغون را نگران کرده‌است.

نعمت‌الله باشندۀ منطقۀ رباط ‌خواجۀ ولسوالی پشتون‌زرغون می‌گوید که این آبدۀ تاریخی قدامت بیش از ۳۰۰ سال را دارد و یکی از جاهای دیدنی در این ولسوالی محسوب می‌شود.

نام‌برده اما تصریح کرد که عدم توجه مسؤولان سبب تخریب از قسمت‌های این آبده شده‌است.

فرهنگیان ولایت هرات نیز می‌گویند که هر حکومت مکلف به محافظت از داشته‌های  فرهنگی، تمدن و پشتوانۀ تاریخی کشور است و در این راستا مردم نیز مکلف به همکاری با نهادهای فرهنگی می‌باشند.

نهیک فلاح یک‌تن از فعالان فرهنگی در این ولایت در صحبت با پژواک می‌گوید که توجه به آبدات تاریخی وظیفۀ اساسی حکومت است که باید از تخریب آن جلوگیری کند.

فلاح تصریح کرد که با از بین رفتن هر آبدۀ تاریخی هویت ملی کشور از بین خواهد رفت و در این راستا باید توجه و برنامه‌ریزی درست در سطح وزارت اطلاعات و فرهنگ نظر به توانایی‌ها در نظر گرفته شود.

از سویی هم، مولانا نعیم‌الحق حقانی رئیس اطلاعات و فرهنگ ولایت هرات می‌گوید: «امارت اسلامی از بدو پیروزی و حاکم شدن بالای کشور، متوجه به آبدات تاریخی در کشور و به خصوص در ولایت هرات بوده‌است و خیلی از آبدات تاریخی که احتمال فرو ریختن آن می‌رفت، مورد مرمت و بازسازی قرار داده‌است.»

وی بدون اشارۀ مستقیم به وضعیت آبدات تاریخی در سطح ولسوالی‌ها می‌گوید که در حال حاضر کدام آبدۀ که در خطر فروپاشی باشد، وجود ندارد و اگر در این زمینه گزارش وجود داشته باشد، این اداره فوراً به آن رسیده‌گی خواهد کرد.

این درحالی است که از ۸۰۰ آبدۀ تاریخی در ولایت هرات بیشتر شان در ولسوالی‌های این ولایت موقعیت دارند.

گفتنی است که همواره بارش باران و برف در فصل زمستان احتمال فروپاشی آبده‌های تاریخی را بیشتر می‌کند.

بازدیدها: 67

GET IN TOUCH

SUGGEST A STORY

آژانس خبری پژواک علاقمند است تا گزارش های شما را نشر کند. در صورت تمایل با کلیک کردن بر روی این لینک با ما تماس بگیرید.

PAJHWOK MOBILE APP

اپلیکیشن پژواک را بر روی تلفن هوشمند خود نصب کنید تا آخرین خبرهای ما را دریافت کنید. بیشتر