شهر غزنی (پژواک، ۲۸ دلو ۱۴۰۱): ریاست اطلاعات و فرهنگ ولایت غزنی میگوید، روزانه دهها تن از موزیم این ولایت بازدید میکنند که تعداد بازدیدکنندهگان آن نسبت به گذشته ۵۰ درصد افزایش یافتهاست.
مولوی حمیدالله نثار رئیس اطلاعات و فرهنگ غزنی به آژانس خبری پژواک گفت، قبل از این روزانه ۲۰ تا ۲۵ نفر از آثار تاریخی موزیم غزنی بازدید میکردند، اما اکنون حدود ۵۰ نفر و گاهی هم بیشتر از این از موزیم بازدید میکنند.
او افزود: «امسال ۲۵۰۰ نفر از موزیم غزنی دیدن کرده که بیشتر آنها گردشگران داخلی و خارجی اند که از سراسر کشور و کشورهای خارجی آمدهبودند، اما شمار بازدیدکنندهگان از مرکز و ولسوالیهای این ولایت به هزاران نفر میرسد اما تعداد دقیق آن نزد ما موجود نیست.»
او میگوید، غزنی یک ولایت باستانی و تاریخی کشور است که زیارتگاهها، موزیم ملی، ابدات تاریخی و سایر مکانهای باستانی آن ارزش بارها دیدن را دارد.
به گفتۀ او، در موزیم غزنی هزاران اثر تاریخی موجود است که به دورههای قبل و بعد از اسلام (باختریها، کوشانیان، غزنویان، غوریان، ساسانیان او دیگر…) بر میگردد.
وی از این آثار سنگی، فلزی، چرمی، سفالی، کاشی و مسی یاد کرد که قدامت برخی از آنها به ۲۵۰۰ سال میرسد.
او میافزاید، در حال حاضر ۱۵۰ اثر از دورۀ اسلامی در این موزیم به نمایش گذاشته شدهاست که بیشتر آنها مربوط به دورههای غزنویان و تیموریان است اما ۱۲۰۰ اثر دیگر در ارشیف نگهداری میشود.
به گفتۀ او، به دلیل کمبود جای نمیتوانند بقیه آثار را به نمایش بگذارند.
از سوی هم، باشندهگان محل و بازدیدکنندهگان این موزیم میگویند که اگر حکومت سهولتها را در این ولایت افزایش دهد و کار بازسازی را تسریع کند، تعداد گردشگران افزایش یافته و در نتیجه اقتصاد این ولایت نیز رشد خواهد کرد.
نظرمحمد، یک تن از باشندهگان شهر غزنی به آژانس خبری پژواک گفت، حکومت در این ولایت سرکهای تخریب شده ناشی از جنگ را ترمیم و سایر پروژههای انکشافی را عملی کند تا گردشگران زیادی به این ولایت جذب شود.
وی میگوید، از این طریق عواید زیادی به دست خواهد آمد، هم حکومت مفاد خواهد کرد و هم زندهگی مردم محل بهتر خواهد شد.
علی سجاد که برای بازدید موزیم از ولایت بامیان به غزنی آمدهاست، به پژواک گفت، به این موزیم باید وسعت داده شود، آثار بیشتری در آن به نمایش گذاشته شود، در حالی که اکنون آثار تاریخی بسیار کم به نمایش گذاشته شدهاست.
بر اساس معلومات وی، صدها اثر تاریخی از دوران بودایی و اسلام در این موزیم موجود است که باید به نمایش گذاشته شود تا سبب جذب گردشگران بیشتری شود.
همچنان، عبدالقیوم یکی دیگر از بازدیدکنندۀ موزیم از ریاست اطلاعات و فرهنگ میخواهد که افرادی را در موزیم به وظایف بگمارند تا در مورد اثار تاریخی به بازدیدکنندهگان معلومات ارایه کنند.
وی میگوید، در حال حاضر در مورد آثار که به نمایش گذاشته شده، معلومات مختصر روی کاغذ نگاشته شده که وضاحت کامل ندارد.
غزنی در زون جنوب شرق کشور یکی از ولایتهای باستانی کشور به حساب میرود که بیش از ۲۰۰ ابدۀ تاریخی، مناطق باستانی و مکانهای تفریحی دارد، باستان شناسان و مورخین جهان در آثار خود از آن یاد کردهاند.
موزیم این ولایت در سال ۱۳۵۶ هجری شمسی ساخته شده که یکی از موزیمهای غنی کشور به حساب میرود.
بازدیدها: 38
GET IN TOUCH
NEWSLETTER
SUGGEST A STORY
PAJHWOK MOBILE APP