تالقان (پژواک، ۱۳ حوت ۱۴۰۱): شماری از دهاقین و باشندهگان در ولسوالی خواجهغار تخار و دشت ارچی کندز از توقف کار یک کانال آبیاری زمینهای زراعتی ابراز نگرانی کرده و از حکومت خواستار ساخت این کانال شدند.
آنان میافزایند که کار کانال دشت ارچی در مربوطات ولسوالی خواجهغار به طول ۲۰ کیلومتر چند سال پیش به هزینۀ ۱۴ میلیون دالر آغاز شدهبود که چهار کیلومتر آن تکمیل و باقیمانده ناتمام ماندهاست.
سیدعلی یک دهقان در ولسوالی دشت ارچی کندوز میگوید، با تکمیل شدن این کانال قرار بود ۱۸۰ هزار جریب زمین زراعتی آبیاری و صدها خانواده از آب دریای کوکچه مستفید شوند اما کار آن به دلیل عدم توجه مسؤولان گذشته ناتمام ماندهاست.
وی میافزاید که ساخت کانال دشت ارچی در مربوطات ولسوالی خواجهغار سبب حل مشکلات دهاقین مرزی میان دو ولایت تخار و کندز میشد که ۲۰ کیلومتر طول داشت که تنها چهار کیلومتر آن تحکیم و کانکریتریزی شده و ۱۶ کیلومتر دیگر آن به گونۀ مخروبه باقی ماندهاست که همهساله دهاقین از هزینۀ شخصی پاککاری و ترمیم میکنند.
عبدالولی، باشندۀ ولسوالی خواجهغار نیز میگوید، این کانال به طول ۲۰ کیلومتر ظرفیت انتقال ۳۵ متر مکعب آب را در ثانیه از دریای کوکچه دارد که بیش از ۱۸۰ هزار جریب زمین را در دو ولسوالی مرزی آبیاری و صدها خانواده همچنان از این آب به خاطر نوشیدن استفاده میکردند که در نتیجۀ توقف کار آن، مردم این منطقۀ مرزی با مشکلات مواجه هستند.
به گفتۀ وی، به دلیل عدم تحکیمکاری و تکمیل شدن کار این کانال، بخشهای تکمیل شده آن نیز در نتیجۀ آبخیزیها تخریب شدهاست که با کمبود آب مواجه میباشند و اکثراً کشتزارهای دهاقین به دلیل نبود آب خشک میشود.
او از حکومت خواستار حل مشکلات مردم میباشد.
با این حال، حاجی نجمالدین باشی این کانال میگوید که به دلیل عدم توجه مسؤولان کار ساخت سربند و ترمیم این کانال را از هزینۀ شخصی دهاقین آغاز کردهاست که تکمیل آن یک ماه زمانبر خواهد بود.
نامبرده در ادامه میگوید که اگر حکومت کار این کانال را تکمیل کند، مشکلات هزاران دهقان در دو ولسوالی مرزی حل خواهد شد.
در همین حال، مولوی صبغتالله قانع رئیس حوزۀ دریایی تخار میگوید، کار این کانال در نتیجۀ توقف فعالیت بانک آسیایی، همزمان با سقوط حکومت گذشته متوقف شده است و اکنون تلاشها جریان دارد تا در سال پیشرو پروژههای نیمهتمام بهشمول کانال دشت ارچی دوباره آغاز شود.
همچنان هجرتالله نصرت، ولسوال دشت ارچی کندوز میگوید که کار این کانال به طول ۲۰ کیلومتر به هدف حل مشکلات دهاقین به ارزش ۱۴ میلیون دالر جریان داشت که در نتیجۀ تحولات پسین از سوی بانک آسیایی متوقف شدهاست و تلاشها برای آغاز دوبارۀ کار این کانال جریان دارد.
این درحالی است که دریای کوکچه از کوه بدخشان سرچشمه میگیرد که باشندهگان ولسوالی خواجهغار و دشت ارچی کندز نیز از آب آن بهره میبرند.
بازدیدها: 100
تماس با ما
خبرنامه
ارسال گزارش
اپلیکیشن موبایل پژواک