Language

Don't you have an account with Pajhwok Afghan News?

Click here to subscribe.

باشنده‌گان زمیڅی خوست: به دلیل نبود مکتب در منطقه کودکان ما از آموزش محروم ‌اند

باشنده‌گان زمیڅی خوست: به دلیل نبود مکتب در منطقه کودکان ما از آموزش محروم ‌اند

author avatar
29 Mar 2023 - 14:11
باشنده‌گان زمیڅی خوست: به دلیل نبود مکتب در منطقه کودکان ما از آموزش محروم ‌اند
author avatar
29 Mar 2023 - 14:11

شهر خوست (پژواک، ۹ حمل ۱۴۰۲): باشنده‌گان منطقۀ زمیڅی ولسوالی دوه‌مندۀ ولایت خوست – که حدود دو هزار خانواده در آن زنده‌گی می‌کنند- می‌گویند، در منطقۀ شان هیچ مکتبی وجود ندارد، به همین دلیل کودکان شان از آموزش محروم مانده اند.

آنها می‌افزایند، در طول ۲۰ سال نظام جمهوری گذشته هیچ کاری برای منطقۀ شان صورت نگرفته و اکنون مسوولین حکومت سرپرست فعلی نیز توجه لازم به آنان را ندارند.

آنها می‌گویند، این منطقه از شهر خوست ۸۰ کيلومتر فاصله دارد، میان کوه‌ها موقعیت دارد و راه‌های رفت‌و آمد آن نیز خراب است.

حاجی کشمیرخان یک بزرگ قومی منطقۀ زمیڅی به آژانس خبری پژواک گفت، هر پدر در این منطقه می‌خواهد فرزندش درس بخواند، اما به دلیل نبود مکتب همۀ شان از آموزش محروم مانده‌اند.

او می‌گوید: «من اولادهایم را به مکتب ولسوالی دوه‌منده می‌برم، صد افغانی صرف روزانه کرایۀ موتر می‌دهم؛ مجبوری زیاد است، در اینجا هیچ مکتبی نیست، کسی که توان داشته باشد، در موتر می‌برد و کسی توان نداشته باشد از مکتب می‌ماند.»

یونس ځدران، باشندۀ دیگر منطقه به پژواک گفت که در حکومت گذشته بارها خوستار ساخت مکتب شدند، اما کسی به آنان توجه نکرد.

او در صحبت‌های خود گفت، مقامات مسؤول حکومتی باید خواسته‌های آنان را بشنوند؛ زیرا به دلیل نبود مکتب کودکان بی‌سواد بزرگ می‌شوند.

موصوف افزود: «فرزندان ما بی‌تعلیم بزرگ شدند، بچه‌ها را که از اینجا به مکتب می‌فرستیم، مصارف زیادی دارد، موتر شخصی را باید داشته باشی، تا آنها را برسانی، تقریباٌ ۲۰ کیلومتر فاصله را باید طی کنی تا بچه‌ها آنجا مکتب بخوانند.»

در همین حال، قاضی احمد ببرکزی فعال مدنی می‌گوید که در کنار زمیڅی در سایر مناطق خوست نیز ساحاتی وجود دارد که هیچ مکتب ندارد.

وی در صحبت با آژانس خبری پژواک از ادارۀ ولایتی خوست خواست که به این مشکل آنها توجه کرده  تا نسل‌های جدید از تعلیم محروم نه نمانند.

موصوف می‌گوید: «تمام مناطق دوردست باید سروی شود، و ساحاتی که  در آن نیاز به ساخت مکتب است، نشانی شود، و روی آن کار شود. همین‌گونه در جایی که مکتب اعمار می‌شود، مردم محل باید از آن حفاظت کنند، تا نسل جدید بهتر تربیه شود.»

از سوی دیگر، شبیراحمد عثمانی رئیس اطلاعات و فرهنگ ولایت خوست نیز می‌پذیرد که منطقۀ زمیڅۀ ولسوالی دوه‌منده در تمام بخش‌ها عقب مانده‌است.

وی به پژواک گفت، آنها پلان دارند که در سال روان صنوف آموزشی محلی را در آنجا ایجاد کنند تا این منطقه از بعد معارف آهسته آهسته به سوی پیشرفت برود.

در همین حال، سید کبیر سنگین مدیر نشرات ریاست معارف خوست می‌گوید، دلیل عمدۀ نبود مکاتب در این منطقه رقابت‌های منفی میان مردم محل است.

وی در مورد جزئیات ارایه نکرد اما افزود، در سال تعلیمی جاری پلان دارند که با کمک برخی ادارات خیریۀ تعلیمی صنف‌های سواد آموزی را ایجاد کنند.

به اساس معلومات ریاست معارف خوست، در سال تعلیمی ۱۴۰۲ جاری ۲۹ هزار و ۱۱۰ شاگرد جذب مکاتب دولتی این ولایت خواهند شد که از این میان ۸ هزار و ۶۷۶ آن دختران خواهند بود.

به گفتۀ منبع، در سال جاری بیش از ده هزار تن در صنف‌های سواد آموزی شامل خواهند شد که از این جمله ۵۰ درصد آنها دختران خواهند بود.

بازدیدها: 128

GET IN TOUCH

SUGGEST A STORY

آژانس خبری پژواک علاقمند است تا گزارش های شما را نشر کند. در صورت تمایل با کلیک کردن بر روی این لینک با ما تماس بگیرید.

PAJHWOK MOBILE APP

اپلیکیشن پژواک را بر روی تلفن هوشمند خود نصب کنید تا آخرین خبرهای ما را دریافت کنید. بیشتر