Language

Don't you have an account with Pajhwok Afghan News?

Click here to subscribe.

«امکانات تشخیص و توزیع دوا در شفاخانۀ اندراگاندی نسبت به سال‌های قبل ۶۰ درصد افزایش یافته‌است»

«امکانات تشخیص و توزیع دوا در شفاخانۀ اندراگاندی نسبت به سال‌های قبل ۶۰ درصد افزایش یافته‌است»

author avatar
17 Apr 2023 - 15:08
«امکانات تشخیص و توزیع دوا در شفاخانۀ اندراگاندی نسبت به سال‌های قبل ۶۰ درصد افزایش یافته‌است»
author avatar
17 Apr 2023 - 15:08

 کابل (پژواک، ۲۸ حمل ۱۴۰۲): مسؤولین شفاخانه صحت طفل اندراگاندی کابل، کمبود پرسونل صحی با در نظرداشت مراجعین در این شفاخانه را چالش جدی خوانده اما می‌گویند، امکانات تشخیص و توزیع دوا در این شفاخانه نسبت به سال‌های قبل از ۲۰ به ۸۰ درصد افزایش یافته‌است.

به گفتۀ مسؤولین، این شفاخانه که حدود ۵۰ سال قبل تأسیس گردیده، در حال حاضر با داشتن ۳۵۰ بستر در بخش‌های جراحی عمومی، داخلۀ عمومی، سوختگی، بخش عاجل و مراقبت‌های جدی، جلدی، گوش وگلو، چشم، دندان، فزیوتراپی، خدمات لابرتواری، ایکو، اندسکوپی، اکسری، التراسوند، گراف قلب و سایر معاینات طبی به بیماران خدمات ارایه می‌کند.

پروفیسور داکتر محمدعارف حسن‌زی، مسؤول بخش داخلۀ شفاخانۀ صحت طفل اندراگاندی که از چهل سال به این‌طرف در سکتور طبابت ایفای وظیفه می‌نماید به آژانس خبری پژواک گفت، طی این مدتی که او در این سکتور خدمت کرده، افغانستان شاهد تحولات زیادی بود، اما در هیچ دوره سکتور صحت متضرر نگردیده‌است.

وی علاوه کرد، پس از تغییر نظام سیاسی در کشور در ۲۴ اسد سال ۱۴۰۰، تحولات مثبتی در این شفاخانه رونما گردیده که از آن میان توزیع دوا می‌باشد.

موصوف بدون ارایۀ جزئیات گفت که ۸۰ درصد دواهای مورد نیاز از داخل شفاخانه به مریضان توزیع می‌شود و متباقی را مریضدار از بیرون شفاخانه خریداری می‌کند.

به گفتۀ وی، صندوق وجهی ملل متحد برای کودکان (یونیسف)، آی‌سی‌آرسی و کشور هندوستان در قسمت تهیۀ دوا و مواد تغذی برای این شفاخانه همکاری کرده‌اند.

داکتر حسن‌زی می‌گوید، درحال حاضر فضایی که برای یک نرس و یا داکتر باید وجود داشته باشد، تأمین است.

وی به سوالی مبنی بر این‌که هدف از تأمین فضای مصؤن برای نرس و یا داکتر چیست؟ گفت: «قبل از امارت اسلامی افراد زورمند از هر طرف مریض می‌آوردند و پایواز می‌بودند، پرسونل ما را تهدید می‌کردند، حتی پرسونل ما لت وکوب می‌شدند، شیشه‌های شفاخانه شکستانده می‌شد و باعث سکته‌گی در کار ما می‌شد؛ اما خوشبختانه با آمدن امارت اسلامی و توجۀ جدی به شفاخانه و پرسونل طبی، این واقعات رفع شده و حالا حتی یک واقعه و یا مشکل نداریم.»

موصوف به میزان مراجعۀ بیش از حد بیماران به این شفاخانه اشاره کرد که به طور عموم در فصل بهار رقم مراجعه بیماران در این شفاخانه روزانه بین ۵۰۰ تا ۸۰۰ تن و در فصل زمستان حدود دو هزار تن می‌رسد که از میان مراجعین حدود ۱۰۰ مریض حال وخیم داشته و نیاز به بستر می‌داشته باشند.

به گفتۀ موصوف، در این شفاخانه علاوه بر مریضان موسمی؛ در فضل زمستان بیماران سینه بغل و در فصل تابستان  مریضان اسهال مراجعه می‎کنند، بلکه دربخش‌های امراض سرطانی، سوی تغذی، گوش و گلو، جلدی و اورتوپیدی و جراحی نوزدان نیز مریضان بستری دارند و تداوی می‌شوند.

درهمین حال، محمداقبال صادق متخصص داخلۀ اطفال وسر طبیب این شفاخانه، با اشاره به رقم مراجعین در این شفاخانه، کمبود پرسونل صحی را چالش عمده می‌خواند و می‌گوید، پرسونل صحی موجود با مشکل می‌توانند که به مریضان رسیده‌گی کنند.

 بر بنیاد معلومات موصوف، در حال حاضر در این شفاخانه ۷۲۱ پرسونل شامل ترینران مختصص، استادان، داکتران کارآموز، نرس، کاریگر و صفا کار مصروف خدمت می‌باشند.

به گفتۀ وی، پرسونل موجود برای ۳۵۰ مریض در روز در نظر گرفته شده اما به دلیل کثرت نفوس در شهر کابل سطح مراجعین در این شفاخانه روزانه به بیش از ۵۰۰ مریض می‌رسد.

اما داکتر صادق گفت که در آیندۀ نزدیک در نظر دارند تا تشکیل این شفاخانه را نظر به تعداد بستر مریضان و مراجعین افزایش دهند.

به گفتۀ وی، در حال حاضر نسبت به سال‌های قبل عرضۀ خدمات در این شفاخانه بهبود یافته،  ۸۰ درصد از نیازمندی‌های بیماران در زمینۀ دریافت دوا و انجام معاینات ضروری در داخل این شفاخانه مرفوع گردیده‌است؛ در حالی ‌که سال‌های قبل آمار ارایۀ خدمات در هر دو بخش به ۲۰ درصد می‌رسید.

به اساس معلومات منبع، با فعال شدن ماشین‌های اکسری رنگه، اکسری دیجتلی و ستی اسکن اکنون زمینۀ همچو معاینات که قبلا در این شفاخانه مهیا نبود، حالا فراهم گردیده‌است.

وی‌ افزود: «ماشین ستی اسکن یکی از ماشین‌های است که فلم آن بسیار قیمتی است، قبلا خراب بود ولی بعد از آن ترمیم  و حالا مورد استفاده قرار دارد، برای ماشین‌های اسکری در داخل شفاخانه فلم موجود نبود، اما حالا فلم خریداری شده‌است.»

آیا مردم از عرضۀ خدمات این شفاخانه رضایت دارند؟

شاه بی‌بی، مادر دختر۶ سالۀ مبتلا به سوءتغذیه که از مدت ۸ روز در این شفاخانه بستری است به پژواک گفت: «دخترم استخوان هایش ضغیف شده و اسهال دوامدار داشت وبه این‌جا که آوردم داکتران توصیه کردن که بستر شود.»

موصوف از ارایۀ خدمات این شفاخانه قدردانی کرده گفت که داکتران همیشه به بستر مریضان می‌‌آیند و احوال مریضان را می‌گیرند.

وی ‌می‌گوید که بیشتر دواهای مورد نیاز و مواد سوءتغذیه را برای مریضان به طور رایگان در شفاخانه توزیع می‌گردد.

نور بی‌بی مادر پسر ده ساله‌‌یی که نسبت بیماری شدید در این شفاخانه بستر بود، نیز از عرضۀ خدمات در این شفاخانه خوشحال است و می‌گوید: «مغز پسرم مکروبی شده بود، در پکتیا تداوی نشد، ۲۰ روز است که این‌جا بستر است، شکر الحمد الله حالی خوب شده‌است.»

موصوف نیز گفت که اکثر دواهای مورد نیاز پسرش را از داخل شفاخانه دریافت کرده و همچنان تمام معاینات او نیز در داخل این شفاخانه انجام شده‌است.

GET IN TOUCH

SUGGEST A STORY

آژانس خبری پژواک علاقمند است تا گزارش های شما را نشر کند. در صورت تمایل با کلیک کردن بر روی این لینک با ما تماس بگیرید.

PAJHWOK MOBILE APP

اپلیکیشن پژواک را بر روی تلفن هوشمند خود نصب کنید تا آخرین خبرهای ما را دریافت کنید. بیشتر