Language

Don't you have an account with Pajhwok Afghan News?

Click here to subscribe.

آفات طبیعی در ننگرهار به حاصلات خربوزه آسیب زده‌است

جلال‌آباد (پژواک، ۱۰ جوزا ۱۴۰٢): دهاقینی که در زمین‌های مربوط به ریاست کانال ننگرهار خربوزۀ کشت کرده می‌گویند، امسال آفات طبیعی به حاصلات آنان آسیب رسانده‌ و تاهنوز حتا مصارف خود را پوره نکرده‌اند.

به گفتۀ این دهاقین، در سال‌های گذشته از کشتزارهای خربوزه‌ حاصلات زیادی جمع‌آوری می‌کردند اما امسال حاصلات آن کم است.

آنان از ریاست کانال خواستار کاهش قیمت اجارۀ زمین و سایر وسایل مورد نیاز نیز می‌باشند.

از سوی دیگر، مسؤولین ریاست کانال می‌گویند، در حال حاضر در چهار هزار جریب زمین مربوط به این ریاست خربوزه کشت شده‌ و تلاش دارند که به همکاری مؤسسات کمک‌کننده با اجاره‌ کننده‌گان کمک کنند.

فقیرمحمد که ۴۵ جریب زمین مربوط به ریاست کانال را به اجاره گرفته شکایت دارد که امسال بارش باران‌، ژاله و آفات طبیعی حاصلات گندم و خربوزه وی را آسیب رسانده‌است.

محمد فقیر افزود: «ژاله و سایر آفات طبیعی فصل‌های امسال ما را از بین برده است، از کانال زمین را به اجاره گرفتیم که خربوزه و گندم را در آن کشت کردیم؛ اما همه چیز را آفات خراب کرد و امسال حاصل خربوزه کم است، از حکومت می‌خواهیم که قیمت اجاره را کاهش دهد.»

عزیزخان یکی دیگر از دهاقین از مسؤولین ریاست کانال می‌خواهد که قیمت اجاره برای آنان کاهش دهند.

وی می‌گوید: «مدتی قبل بارش شدید ژاله و باران کشتزارهای گندم، خربوزه و تربوز ما را شدیدا آسیب رساند، این زمین را که ما به اجاره گرفتیم اجارۀ آن بلند است، تنها کاری که می‌توانیم انجام دهیم این است که پول اجارۀ خود را پوره می‌کنیم، برای ما چیزی نمی‌ماند، از حکومت می‌خواهیم اجاره را کاهش دهد.»

حاجی محمدصادق، اجاره‌دار دیگری می‌گوید، به ارزش دو میلیون افغانی در حدود چهل جریب زمین مربوط به ریاست کانال سرمایه‌گذاری کرده‌است.

به گفتۀ وی، در سال‌های گذشته حاصلات زیادی از پالیزهای خربوزه بدست می‌آوردند، اما امسال حاصلات آن کم شده‌است.

موصوف از ریاست کانال خواستار کاهش پول اجارۀ زمین‌ها شده می‌گوید که برای ما باید تخم‌های اصلاح شده، کود کیمیاوی و سایر وسایل مورد نیاز توزیع شود.

سید همایون غریبمل، مسؤول مطبوعاتی ریاست کانال ننگرهار به پژواک گفت که امسال در  ۴۳۳۰ جریب زمین فارم‌های چهارگانۀ ریاست کانال خربوزه کشت شده‎‌‌است که با وجود آفات طبیعی حاصلات آن نسبت به سال‌های گذشته بیشتر می‌باشد.

موصوف همچنان به دهاقین اطمینان می‌دهد می‌گوید، با برخی ادارات کمک‌کننده صحبت‌ها جریان دارد تا با اجاره‌داران در بخش‌های مهم کمک ‌کنند.

آگاهان امور زراعتی به این باور اند که ننگرهار برای باغداری و زراعت زمین‌های خوب و آب و هوای مناسب دارد و اگر به درستی مورد استفاده قرار گیرد، حاصلات زیادی بدست خواهد آمد.

GET IN TOUCH

SUGGEST A STORY

آژانس خبری پژواک علاقمند است تا گزارش های شما را نشر کند. در صورت تمایل با کلیک کردن بر روی این لینک با ما تماس بگیرید.

PAJHWOK MOBILE APP

اپلیکیشن پژواک را بر روی تلفن هوشمند خود نصب کنید تا آخرین خبرهای ما را دریافت کنید. بیشتر