نیلی (پژواک، ۲۲ قوس ۱۴۰۲): مسؤولین و شماری از جوانان در دایکندی میگویند که در این اواخر با ایجاد دهها مدرسه و مرکز آموزشهای دینی، علاقهمندی جوانان این ولایت در کنار علوم عصری به فراگیری تعلیمات دینی بیشتر شدهاست.
به گفتۀ آنان، با رویکارآمدن امارت اسلامی دهها مدرسۀ دینی در این ولایت ایجاد و ثبت وزارت معارف کشور شده و جوانان نیز علاقه گرفتهاند تا از آموزههای دینی آگاه شوند.
ایوب میرزایی، یک تن از طلبههای حوزۀ علمیه در دایکندی به آژانس خبری پژواک گفت، در این اواخر علاقهمندی دختران و پسران به فراگیری علوم دینی افزایش یافتهاست.
او افزود: «قبلا صنفهای درسی ما به تعداد ۸ تا ۱۰ شاگرد داشت، اما حالا شاگردان زیاد جذب شده و هر صنف تعداد شاگردانش دو برابر شدهاست، در حوزه علمیه که من چند سال است درس میخوانم، در گذشته حضور شاگردان بسیار کمرنگ بود، اما حالا جنب و جوش شاگردان خیلی زیاد شدهاست.»
موصوف تصریح کرد که در کنار علوم عصری، فراگیری علوم دینی نیز در زندهگی ضروری و مهم است وعلاقهمندی دختران نسبت پسران به علوم دینی زیاد است.
میرزایی گفت: «امسال یک کورس تجوید قرآنکریم را راهاندازی کردم، فکر میکردم که شاید از ۲۰ نفر شاگرد زیاد جذب نشود، اما تنها ۸۰ دختر در این برنامه شرکت کردند و خیلی با علاقه به دروس شان حاضر میشدند و حالا جوانان علاقهمندی دارند که با هزینۀ خودشان در کورسهای آموزشی علوم دینی شرکت کنند.»
نیکمحمد، یکی دیگر از جوانان دایکندی که امسال به فراگیری علوم دینی پرداختهاست میگوید که او با درک نمودن اهمیت علوم دینی و دانستن ارزش آن در جامعه به فرا گرفتن این علوم رو آوردهاست.
او با بیان اینکه معارف اسلامی باید در سطح جامعه نهادینه و گسترش یابد، از حکومت میخواهد که زمینۀ آموزش علوم دینی را برای جوانان فراهم نماید.
زهرا اختیاری که در یکی از مدارس ولایت دایکندی تعلیمات دینی را فرا میگیرد میگوید که آموزش علوم دینی برای پیشرفت کشور و دین اسلام در جهان از اهمیت زیادی برخوردار است.
او افزود: «ما حالا این را درک نموده و به فراگرفتن این علوم میخواهیم از تمام مزیتها و واجبات دین اسلام باخبر شویم و آن را به جهان غرب و اسلام ستیزان نشان دهیم که این دین بهترین دین برای بشریت است.»
محمدنادر آیت، مدیر مسؤول حوزۀ علمیه الزهرا در صحبت با آژانس خبری پژواک گفت که در این اواخر علاقهمندی جوانان به فراگیری آموزشهای دینی زیاد شدهاست.
او افزود، تعداد دانشآموزان دو مدرسۀ بزرگ دینی در دایکندی که مسؤولیت آن را و بر عهده دارد، روز به روز در حال افزایش است.
وی تصریح کرد که در گذشته مراجعۀ جوانان به مدارس دینی بسیار اندک بود، اما اکنون جوانان به مدارس دینی بیشتر از هر زمان دیگر علاقهمند شدهاند.
به گفتۀ او، در گذشته فرصت بهتر برای فراگیری علوم دینی برای جوانان فراهم نبود، اما حالا زمینه مساعد شده تا جوانان در کنار علوم عصری علوم دینی را نیز بیاموزند و جامعه نیازمند به علوم دینی و عصری است و هر کس باید از واجبات دینی خود باخبر باشد.
با این حال، مسؤولان در ریاست معارف ولایت دایکندی نیز میگویند که جوانان به آموزش علوم دینی در کنار علوم عصری بیشتر رو آوردهاند.
عنایتالله سهار، رئیس معارف ولایت دایکندی در صحبت با آژانس خبری پژواک گفت که جوانان در این ولایت به علوم دینی علاقهمند هستند و در حال حاضر در حوزههای علمیه و سایر مدارس دینی تعدادی زیادی از جوانان مصروف آموزش اند.
او افزود: «جوانان به اهمیت مدارس دینی پی بردهاند و در کنار علوم عصری علوم دینی را نیز فرا میگیرند و ما نیز با توجه به خواست و تقاضای مردم بهخصوص جوانان، شماری زیادی از مدارس دینی را ایجاد کردیم.»
رئیس معارف دایکندی در حالی که ارقام دانشآموزان مدارس دینی را ارایه نمیکند، اما میگوید که در حال حاضر حدود ۹۵ مدرسۀ دینی از سوی معارف در سطح دایکندی ایجاد شدهاست و روند ایجاد مدارس دینی دیگر نیز براساس تقاضای مردم جریان دارد.
او تاکید کرد که در گذشته مدارس دینی ثبت و راجستر نبود، حالا به صورت رسمی در وزارت معارف ثبت شدهاست.
Views: 298
GET IN TOUCH
NEWSLETTER
SUGGEST A STORY
PAJHWOK MOBILE APP