بامیان (پژواک، ۱۸ دلو ۱۴۰۲): برخی باشندهگان بامیان بر آغاز کار پروژههای نیمهتمام در این ولایت تاکید نموده میگویند که اگر کار ساخت سرک ترانزیتی بامیان – دوشی تکمیل شود در بهای اموال تجارتی کاهش به وجود آمده و باعث رشد اقتصاد ملی خواهد شد.
شاهراه بامیان – دوشی بغلان که دارای ۱۵۲ کیلومتر طول و ۷ متر عرض میباشد از مسیر ولسوالیهای دوشی، تاله و برفک ولایت بغلان گذشته از طریق ولسوالیهای کهمرد، سیغان و شیبر به مرکز ولایت بامیان وصل میگردد.
کار این پروژۀ ملی که چندین سال پیش به حمایت مالی بانک جهانی آغاز شد، اما تاکنون تکمیل نشده و نیمهکاره باقی ماندهاست.
قدرتالله رها، رئیس پوهنتون «بامیکا» در بامیان و باشندۀ این ولایت در صحبت با آژانس خبری پژواک گفت که شاهراه بامیان – دوشی از جهات مختلف حایز اهمیت میباشد.
به گفتۀ وی، ساخت سرکهای حلقوی و ایجاد سهولت در زمینۀ ترانسپورت، به نحوی بالای کاهش قیمت مواد و اقلام تجارتی مورد نیاز مردم تأثیرات ژرفی داشته و نقش به سزایی در حصۀ مسایل اقتصادی مردم و کشور دارد.
او تصریح نمود که قیمت اقلام تجارتی وابسته به فاصلۀ بازار فروش و ایجاد سهولت در انتقال آن است که سرک دوشی – بامیان، بخشی از همین دهلیزهای شمال – جنوب بوده که در انتقال اموال تجارتی میان ولایات شمالی، کشورهای آسیای مرکزی و پایتخت کشور از اهمیت خاص استراتژیک برخوردار میباشد و با تکمیل شدن کار آن زمینۀ رشد اقتصاد ملی فراهم میگردد.
موصوف گفت که با تکمیل شدن این پروژه زمینۀ شغل کوتاه مدت برای مردم فراهم گردیده و صدها تن از باشندهگان محل در این مسیر سرمایهگذاری نموده به فرصتهای شغلی و درآمدزا دسترسی پیدا مینمایند.
از طرف دیگر، آگاهان صنعت گردشگری به این باور اند که با تکمیل شدن این سرک صنعت گردشگری در بامیان نیز رونق خواهد یافت.
علی محمدی، آگاه مسایل صنعت گردشگری در این مورد میگوید که ولایت بامیان یکی از ولایتهای باستانی و تاریخی در سطح افغانستان است که از نگاه جاذبههای طبیعی و آثار تاریخی اهمیت فوقالعاده دارد.
نامبرده افزود که تکمیل شدن این دهلیز ترانزیتی سالانه پای هزاران گردشگر داخلی را از ولایتهای شمالی به بامیان میکشاند و زمینۀ رونق صنعت گردشگری را در سطح افغانستان تقویت میبخشد.
به باور وی، صنعت گردشگری در شرایط موجود سومین صنعت درآمدزا در سطح جهان است که نقش بسیار مهمی در اشتغالزایی و درآمدزایی باشندهگان مناطق توریستپذیر دارد و فرصتهای شغلی را در بخشهای صنایع دستی، ترانسپورت، هوتل داری و خدمات اقامتی به وجود خواهد آورد.
وی ضمن تاکید روی افزایش درآمد ملی از طریق رشد صنعت گردشگری در کشور گفت که در سال گذشته نزدیک به دو صد هزار گردشگر داخلی و خارجی از بامیان دیدن نمودند که با ساخت چنین شاهراهها زمینۀ حضور گردشگران در سطح افغانستان افزایش خواهد یافت.
همچنان، شیخ جمعه رضوانی یکی از عالمان دین در مرکز بامیان نیز میگوید که اعمار شاهراهها از نگاه اجتماعی و فرهنگی نقش اساسی در پیشرفت جامعه داشته، زمینۀ شناخت و تعامل بین اقوام مختلف را در کشور فراهم میسازد.
به گفتۀ او، به هر اندازه که زمینۀ تعامل و شناخت بین اقوام ساکن در کشور فراهم گردد، به همان اندازه تنشهای موجود کاهش یافته، شکافهای اجتماعی از بین میرود.
رهبری ادارل محلی بامیان میگوید که تلاشها جهت تکمیل شدن این پروژه جریان دارد.
انجنیر حفیظ الله نعمتی، رئیس فواید عامه بامیان میگوید که از جمله حدود ۶۵ کیلومتر سرک این پروژه که مربوط بامیان میگردد، نزدیک به ۴۰ درصد کار آن در گذشته تطبیق شده بود و رهبری وزارت فواید عامه تلاش دارد تا پروژههای ملی از جمله کار این سرک دوباره آغاز گردد.
وی علاوه کرد که به تازهگی این سرک از طرف ریاست فواید عامه مورد ارزیابی قرار گرفته و بودجۀ تقریبی آن با وزارت مربوطه شریک ساخته شده تا در سال آینده شامل بودجه شود.
از طرف دیگر، در یک خبرنامه منتشرشده از سوی مقام بامیان گفته شده که مولوی عبدالله سرحدی، والی این ولایت چندی قبل با ملا محمد عیسی ثانی، سرپرست وزارت فواید عامه دیدار نموده و در مورد تکمیل شدن پروژههای نیمه تمام به خصوص سرک بامیان_ دوشی گفتگو نمودهاست.
به گفتۀ منبع، والی بامیان از رهبری وزارت فواید عامه خواسته تا پروژۀ سرک بامیان – دوشی و یکهولنگ ـ دره صوف که از گذشته نیمهکاره باقی مانده، مورد توجه قرار گرفته، کار آن دو باره آغاز گردد.
به نقل از این خبرنامه، سرپرست وزارت فواید عامه اطمینان داده تا در سال آینده پروژههای کلان ملی بهشمول سرک بامیان – دوشی که از گذشته باقی مانده، شامل بودجه گردیده کار آن را دوباره آغاز نماید.
GET IN TOUCH
NEWSLETTER
SUGGEST A STORY
PAJHWOK MOBILE APP