زبان

سیلاب‌های مرگبار در نیپال؛ شمار جان‌باختگان به ۹۰۳ تن رسید

خواجه نصیراحمد صدیقی

۹ سُنبُله ۱۴۰۵ - ۱۰:۵۵

Views: ۹

کابل (پژواک، ۹ سنبله ۱۴۰۵): ادارۀ ملی کاهش خطر و مدیریت حوادث نیپال گزارش داده است که شمار جان‌باختگان سیلاب‌های اخیر در این کشور به ۹۰۳ تن رسیده و هنوز ۴۲۴۷ تن ــ از جمله ۵۹۲ تبعۀ خارجی ــ ناپدید هستند.

این سیلاب‌های ناگهانی روز چهارشنبه پس از فروپاشی بخشی از یک یخچال در ارتفاعات هیمالیا آغاز شد؛ سنگ‌ها و آب ناشی از ذوب یخ وارد رودخانه‌ها شد و بخش‌هایی از نیپال و تبت را درنوردید و خسارات گستردۀ جانی و مالی بر جا گذاشت.

خبرگزاری آی‌ای‌ان‌اس (IANS) امروز گزارش داده است که بر اساس تازه‌ترین معلومات ادارۀ ملی کاهش خطر و مدیریت حوادث نیپال، شمار اجساد پیدا‌شده به ۹۰۳ تن رسیده است.

در گزارش آمده است که در حال حاضر ۴۲۴۷ تن ناپدید هستند که ۵۹۲ تن آنان اتباع خارجی‌اند. همچنان، از ۹۳۳ تن از کارمندان پروژه‌های برق‌آبی در امتداد رودخانه‌های بوتیکوشی و تریشولی نیز خبری در دست نیست.

منبع می‌افزاید‌ که تیم‌های نجات با همکاری متخصصان هندی و چینی تلاش دارند افرادی را که احتمال می‌رود در تونل‌های برخی پروژه‌های برق‌آبی گیر مانده باشند، نجات دهند.

در این گزارش همچنان آمده است که در پی این سیلاب‌ها ۲۶۷ تن زخمی شده‌اند که ۱۵۶ تن آنان پس از درمان از شفاخانه مرخص شده‌اند.

بر اساس معلومات ادارۀ ملی کاهش خطر و مدیریت حوادث نیپال، تاکنون ۱۰ هزار و ۴۵۱ تن نجات داده شده‌اند که از این میان ۲۵۲ تن اتباع خارجی‌اند و ۳۳۴۴ تن دیگر در عملیات هوایی اردوی نیپال نجات یافته‌اند.

این اداره گفته است که برای عملیات جست‌وجو، نجات و کمک‌رسانی، ۲۰ هزار و ۸۱۹ نیروی امنیتی به کار گماشته شده‌اند که شامل نیروهای اردو، پولیس و پولیس مسلح نیپال می‌شوند.