کابل (پژواک، ۲۰ ثور ۱۴۰۱): شماری قرهقل فروشان در شهر کابل از کاهش ۹۰ درصدی تولیدات قرهقل و فروشات شان شکایت دارد، از حکومت می خواهند که این صنعت را حمایت کنند تا به سقوط مواجه نشود.
صنعت قرهقل که از قدیمیترین صنایع دستی کشور محسوب میشود که قدامت آن به قرنها پیش بر میگردد؛ قابل ذکر است که از پوست قرهقل کلا، لیاف، جاکت و چپن تهیه میشود.
خبرنگار آژانس خبری پژواک با شماری از قرهقل فروشان مصاحبههای را انجام داده، همه شان از کاهش فروشات و تولیدات قرهقل سخن میزدند.
ملک احمد احمدی مسئوول دستگاه «پوستدوزی ملکزاده» در نزدیک مسجد شاه دوشمشیره شهر کابل به آژانس خبری پژواک گفت: «در سابق علاقهمندان این صنعت در کشور زیاد بوده، اما در این اواخر کار آنها کمرنگ شده است.»
موصوف در ادامه می گوید که مشتریان اکثر قرهقل فروشان کاهش یافته و طور مثال خودش نیز ۹۵ درصد مشتریان خود را از دست داده است.
احمدی گفت که آنها قبلاً پوست قرهقل را الی ۳۰۰ دالر امریکایی میفروخت، اما حالا به ۵۰ دالر هم فروخته نمیشود.
او گفت که نمایشگاه قبلاً برگزار می گردید که فواید زیادی را به کار و بار آنها می آورد و مشتری زیادی را جذب میکرد، اما حالا با آنکه نمایشگاهها برگزار میگردد، اما هیچ کسی نمیخواهد که خرید نماید.
سید حامد سادات یکتن از قره قل فروشان در شهر کابل به پژواک نیز از کاهش ۹۵ درصدی مشتریان شان صحبت کرد.موصوف افزود که قبلاً ماهانه به تعداد ۳۰۰ الی ۵۰۰ کلا تولید مینمودند، اما حالا در یک ماه نهایت ۱۰ تا ۱۵ کلا را تولید مینمایند.
منبع خاطرنشان کرد که قبلاً آنها به تعداد ۱۲ کارمند را در دکان خود داشتند، اما حالا سه کارگر آنها باقی مانده است.
وی می گوید که قبلاً در یک ماه کلا را از صد هزار الی ۱۵۰ هزار می فروختند اما بعد از تحولات اخیر کشور در یک ماه حتی ۲۰هزار افغانی را نتوانستند فروش داشته باشند.
هر دو منبع از حکومت سرپرست خواست که با طبقه کسبه کارها همکاری نماید تا باشد صنایع قرهقل که از صنایع دستی میباشد، از بین نرود.
بازدیدها: 134
GET IN TOUCH
NEWSLETTER
SUGGEST A STORY
PAJHWOK MOBILE APP