زبان

فطرت: بیش از ۸۲ هزار کودک عودت‌کننده به مکاتب معرفی شده‌اند

احمد صهیب حسرت

۱۵ سَرَطان ۱۴۰۵ - ۱۵:۳۶

Views: ۱

کابل (پژواک، ۱۵ سرطان ۱۴۰۵): معاون سخنگوی امارت اسلامی می‌گوید که از آغاز سال تعلیمی ۱۴۰۴ تاکنون بیش از ۸۲ هزار کودک عودت‌کننده پس از اشتراک در امتحان تثبیت سویه به مکاتب معرفی شده‌اند و تلاش‌ها ادامه دارد تا هیچ کودکی به دلیل مهاجرت یا مشکلات اقتصادی از آموزش محروم نماند.

ملا حمدالله فطرت، معاون سخنگوی امارت اسلامی امروز در صفحۀ ایکس خود نوشته‌است که کمیتۀ تعلیم و مساجد، یکی از ۱۲ کمیتۀ کمیسیون عالی رسیده‌گی به مشکلات مهاجرین، به حق آموزش کودکان عودت‌کننده توجه ویژه دارد و تلاش می‌کند تا هیچ کودکی به دلیل مهاجرت از تعلیم محروم نشود.

به گفتۀ وی، برای تحقق این هدف طرزالعمل ویژه‌ای تدوین شده‌است که براساس آن، تمامی کودکان عودت‌کننده از سوی این کمیته ثبت و راجستر شده و سپس از طریق وزارت امور مهاجرین و عودت‌کننده‌گان به‌گونۀ رسمی به وزارت معارف معرفی می‌شوند.

او افزوده‌است که پس از آن، امتحان تثبیت سویۀ تعلیمی این کودکان در مرکز و ولایت‌ها برگزار می‌شود و پس از ارزیابی، مطابق سطح آموزشی‌شان در مکاتب امارتی و سایر نهادهای تعلیمی کشور شامل می‌شوند.

فطرت گفته‌است که از آغاز سال تعلیمی ۱۴۰۴ تاکنون از ۸۲ هزار و ۸۳۲ کودک عودت‌کننده در سراسر کشور امتحان تثبیت سویه گرفته شده و آنان پس از ارزیابی به مکاتب مربوطه معرفی شده‌اند. به گفتۀ او، این روند همچنان ادامه دارد و هر روز کودکان جدید عودت‌کننده بر بنیاد همین طرزالعمل به نظام آموزشی جذب می‌شوند.

وی تصریح کرده‌است: «اگر متعلمی در جریان مهاجرت اسناد تعلیمی خود را از دست داده باشد، نبود این اسناد مانع ادامۀ تعلیم وی نمی‌شود. این متعلمین معلومات خود را از طریق وزارت امور مهاجرین و عودت‌کننده‌گان دوباره ثبت می‌کنند و پس از دریافت مکتوب رسمی، وضعیت تعلیمی آنان ارزیابی شده و مطابق طرزالعمل، تمامی سهولت‌ها و زمینه‌های لازم برای ادامۀ تعلیم آنان فراهم می‌شود.»

به گفتۀ او، کمیتۀ تعلیم و مساجد تلاش می‌کند تا متعلمین عودت‌کننده همانند سایر متعلمین از تمامی خدمات آموزشی بهره‌مند شوند. در صورت نیاز، برای آنان کتاب، قرطاسیه و سایر مواد آموزشی نیز فراهم می‌شود تا هیچ کودکی به دلیل مشکلات اقتصادی از آموزش محروم نماند.